Anasayfa Haber Eski İşletim Sistemlerine Chrome Desteği Bitiyor

Eski İşletim Sistemlerine Chrome Desteği Bitiyor

Google yakında bazı eski Windows ve OS X işletim sistemlerine verdiği Chrome desteğini keseceğini duyurdu.

Google tarafından geliştirilen Chrome internet tarayıcısı halen dünyada en çok kullanılan yazılımlar arasında yer alıyor. Bu tarayıcının Google tarafından sağlanan diğer yazılım ve servislerle ne kadar yakından bağlantılı olduğu düşünüldüğünde, şirketin buna verdiği önem de anlaşılabilir.

Bu yüzden de Chrome yazılımı devamlı geliştiriliyor ve güncelleniyor. Bu güncellemeler aynı zamanda kullanılan işletim sistemleriyle de uyumluluğu hedefliyor. Ancak Google tarafından yapılan yeni bir açıklama, şirketin eskidiğini düşündüğü bazı işletim sistemi sürümlerine destek vermeyi keseceğini ortaya çıkardı.

Bu açıklamaya göre Google önümüzdeki Nisan ayı itibariyle Chrome tarayıcısında, Microsoft’un Windows XP ve Windows Vista işletim sistemlerine destek vermeyi durduracak. Windows 7 ve sonrası işletim sistemlerine olan destek ise devam edecek.

Apple tarafında ise durum biraz daha sıkıntılı, çünkü Google bazıları henüz üç yaşında olan OS X sürümlerine olan desteği de keseceğini duyurdu. OS X 10.8 Mountain Lion, 10.6 Snow leopard ve 10.7 Lion sürümleri de bundan etkilenecek sistemler.

Google bu sürümlere Chrome desteğini kesmesinin ana sebebi olarak, Apple ve Microsoft’un da artık bunlara destek vermemesini gösteriyor. Ancak Microsoft tarafından Vista’ya verilen destek 2017 yılına kadar devam edecek.