Anasayfa Haber Google Kendi Telefonunu Üretebilir

Google Kendi Telefonunu Üretebilir

Yeni bir söylentiye göre Google yönetimi kendi telefonlarını üretme fikrini tartışıyor.

Google aslında donanım üretimine yabancı sayılmaz. Chromebook Pixel ve Pixel C ile hem dizüstü, hem de tablet piyasasına adım atmış bulunuyorlar. Üstelik bir süre önce şirketin kendi mobil işlemcilerini tasarlama konusunda çalışmaları olduğuna dair söylentiler de ortaya çıkmıştı.

Ancak yeni bir habere göre Google şimdi kendi telefonlarını üretme fikri üzerinde de duruyor. Söylentiye göre şirket yönetimi bu türden bir girişimin ne kadar mantıklı olacağı konusunda fikir alışverişinde bulunuyormuş. Yani henüz ortada bir proje ya da ürün yok, ancak bu konuya yönelik tartışmalar varmış.

Google halen Nexus cihazları ile telefon pazarında zaten bir yere sahip. Ancak Nexus telefonlar şirket tarafından üretilmiyor, çeşitli üreticilerle ortak projeler olarak gerçekleştiriliyor. Google bu sayede telefon üreticileriyle olan yakın ve iyi ilişkilerini koruyor. Eğer kendi telefonlarını üretmeye kalkarlarsa, bunu Samsung ve LG gibi büyük firmaları tamamen küstürmeden yapmak için bir çözüm üretmeleri gerekecektir.