Anasayfa Haber NVIDIA Jetson TX1, Robotlara Özel!

NVIDIA Jetson TX1, Robotlara Özel!

Nvidia tarafından resmen tanıtılan Jetson TX1 modülü, yapay zeka projelerine yönelik hazırlanmış bir mini bilgisayar.

Nvidia tarafından resmen tanıtılan Jetson TX1 modülü aslında küçük hacimli ama büyük işlem gücüne sahip özel bir bilgisayar. Nvidia bu modülü özellikle robotlar ve insansız araçlar gibi projelerde çalışanların ihtiyaç duyduğu yüksek işlem gücünü sağlamak için tasarlamış.

Resimden de görülebileceği üzere hayli küçük olan bu modülü bir robot ya da benzeri makinenin içine sığdırmak zor olmayacak. Üzerinde Maxwell ailesinden bir grafik işlemcisi bulunan modülde, 64-bit ARM a57 işlemci, 4 GB LPDDR4 RAM ve gigabit Ethernet portu da bulunuyor.

Maxwell serisi GPU’nun bu modüldeki ana görevi, yapay zeka algoritmalarını çalıştırmak için gereken yüksek işlemci gücünü sağlamak. Saniyede 1 teraflop işlem gücü sağlayan GPU, karmaşık yapay zekaları çalıştırmak için gereken gücü sağlıyor. Nvidia bu modülün tasarımını yaparken bu sektördeki tecrübesini kullanmış. Çoğu büyük firma süper bilgisayar sınıfına giren sistemleri kurarken, Nvidia tarafından geliştirilen GPU’ların sağladığı işlem gücünden faydalanıyor.

Nvidia bu yeni modülü piyasaya 599 dolar fiyatla sunacak. Ancak bu konularda eğitim gören ve proje geliştirmek isteyen öğrenciler ve eğitim görevlileri için fiyat sübvanse edilecek. Bu müşteri grubu için belirlenen fiyat 299 dolar olarak açıklandı.