Anasayfa Haber Steam Makineleri Resmen Satışa Çıktı

Steam Makineleri Resmen Satışa Çıktı

Uzun süredir beklenen Steam oyun sistemleri ve ek donanımları resmen satışa sunuldu.

Valve tarafından geliştirilen ve Steam OS kullanılan hesaplı oyun bilgisayarı fikri, uzun zamandır oyuncuların gündeminde önemli bir yer tutuyordu. Valve bu cihaz ile Sony ve Microsoft gibi konsol üreticilerine ciddi rakip olabileceğini hesaplıyordu. Nitekim uzun zamandır beklenen Steam oyun sistemleri dün itibariyle resmen piyasaya sunuldu.

Steam oyun sistemleri tek bir firma tarafından üretilmiyor, Alienware, Zotac, Cyberpower gibi çok sayıda firma kendi Steam bilgisayarını tasarladı ve satışa çıkardı. Tabii bu cihazların tasarımlarında Valve tarafından belirlenen ilkelere uyuluyor. Bu ilkelerden en önemlisi de Linux tabanlı bir işletim sistemi olan Steam OS çalıştırması.

Steam makineleri öncelikli olarak Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere ve Avrupa pazarlarında satışa sunuldu. Bu sistemlerin fiyatları dışarıda 450 dolardan başlıyor ve seçilen özelliklere göre hayli artabiliyor. Valve bu makinelerle uyumlu olan 6,000’den fazla oyunu Steam pazarı üzerinden sunuyor. Eğer isterseniz Valve tarafından geliştirilen Steam Controller oyun kumanda cihazını ve Steam Link özel bağlantı kutusunu da edinerek seti tamamlayabilirsiniz.

Valve bu sistemlerle gerçekten de pazar payını artırabilecek ve konsolların tahtını sarsabilecek mi? Bunu söylemek için henüz çok erken. Ancak sunabilecekleri yazılım, oyun ve sosyal ağ desteği dikkate alındığında, pazarda çok ilginç gelişmelere sebep olabileceğini de dikkate almak gerekiyor.

Steam Donanım