Android işletim sistemli yeni telefonları Priv ile ilgi toplayan BlackBerry firmasının ikinci bir telefonu daha olduğu ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde kızaklı klavyesi ve Android işletim sistemiyle piyasaya çıkan Priv, BlackBerry’nin hazır olmadığı kadar büyük ilgi görmüş. Beklenmedik miktarda talebi karşılamakta zorlanan BlackBerry’nin bundan sonra yola Android işletim sistemiyle devam edeceğine dair önemli işaretler var.
Bu işaretlerden biri de şirketin ikinci bir Android telefon üzerinde çalışıyor olması! Yeni bir sızıntıyla varlığı ortaya çıkan Vienna kod adlı bu cihazın teknik özellikleri konusunda henüz pek fazla bilgi yok. Ancak sızan fotolardan anlaşılabileceği üzere, bu modelde kızaklı yerine sabit bir klavye bulunacak.
Söylentiye göre BlackBerry bu telefonu Priv modelinin altında bir fiyatla çıkarmak için hazırlanıyor. Priv modeli dışarıda 700 dolara yakın bir fiyata satılıyor, bu da onu en üst seviye telefonlar arasına sokuyor. Vienna ise Android işletim sistemli bir BlackBerry telefonu daha ucuza almak isteyenlere hitap edecek gibi görünüyor. Tabii cihazın ne zaman çıkacağı henüz belli değil. Ancak BlackBerry’nin çok bekleyeceğini de sanmıyoruz, çünkü gelecekleri biraz da buna bağlı.