Anasayfa Haber Google Otosunu Polis Çevirdi

Google Otosunu Polis Çevirdi

Halka açık yollarda testleri süren Google otomobilini otoyol polisi çevirdi.

Google tarafından geliştirilen ve şirin görüntüsüyle dikkat çeken otonom otomobillerin Amerika’da halka açık yollarda denenmesine devam ediliyor. Şu ana kadar toplam 2 milyon kilometre yol yapan Google otomobilleri, şirket tarafından saatte 40 kilometre hızı geçmeyecek şekilde ayarlanmışlar.

Şirketin bu hız kısıtlamasından amacı, araçların halk tarafından görülmesini ve varlıklarına alışılmasını sağlamak. Sürüş esnasında içlerinde gözetim sorumlusunu da bulunduran araçlar, çoğunlukla şehir içinde dolaştıklarından bu hız kısıtlaması pek sorun yaratmıyor.

Ancak nadiren de olsa otobana çıkmak zorunda kaldıklarında, 40 kilometre sürat trafikte hayli yavaş kalmalarına sebep oluyor. Geçtiğimiz gün Google personeli tarafından paylaşılan bir foto, bu yavaşlık sonucu trafik polisi tarafından çevrilen Google otomobilini gösteriyor.

google-polis

Trafik polisi aracı biraz da meraktan çevirmiş olacak ki, ceza kesmeden yoluna devam etmesine izin vermiş. Böylece Google otonom araçlarının ceza almadan trafikte kalma rekoru büyümeye devam edebilecek. Sıradan bir insan sürücünün 2 milyon kilometre yol yapması için 90 yaşına kadar yaşaması gerekiyor. Bu kadar yaşlı olup da hiç ceza almamış bir sürücü kayıtlarda görünmüyor.