Anasayfa Haber Japonya, Ay Görevi Planlıyor

Japonya, Ay Görevi Planlıyor

Ay üzerinde araç indirmeyi başaran dördüncü ülke olmak isteyen Japonya, 2019 yılında insansız bir uçuş planlıyor.

Bu aralar büyük devletlerin gözü Mars ve ötesindeki hedeflere dikilmiş durumda. Hindistan kısa süre önce gayet hesaplı bir bütçeyle Mars’a gemi gönderilebileceğini ispat etti. Ancak uzay çalışmalarında farklı hedeflere yönelmeyi seven Japonya, önce Ay üzerine inmeyi planlıyor.

Bugüne kadar Ay üzerine insanlı ya da insansız araç indirmeyi başarabilen üç ülke oldu; Amerika, Rusya ve Çin. Japonya bu konuda başarıya ulaşan dördüncü ülke olarak tarihe geçmeyi planlıyor. Bunun için bir robot araç göndermeyi planlayan Japon uzay ajansı (JAXA), bu görev için 2019 yılında uçuşa hazır olmayı planlıyor.

Japonya tarafından gönderilecek robot aracın iniş ve keşif esnasında özel bir optik algılama sisteminden faydalanacağı belirtiliyor. Yüz tanıma sistemlerinden yola çıkılarak hazırlanan bu yeni optik algılama sistemi, yapay zekanın çevresini çok daha iyi algılamasına imkan verecek. Bu sayede Ay üzerindeki iniş noktasını kontrol merkezinden komut almadan kesin bir şekilde tespit edebilmesi bekleniyor.