Anasayfa Haber System Shock Yeniden Yapılıyor

System Shock Yeniden Yapılıyor

1994 yılında piyasaya çıkan ve oyun dünyasını temelinden etkileyen System Shock şimdi yeniden yapılıyor.

Yeni nesil için 1994 hayli geçmişte kalmış bir tarih. Ne var ki gerçekte modern bilgisayar oyunlarının tasarımını etkilemeye devam eden System Shock bu tarihte piyasaya çıkmıştı. Deus Ex ve Bioshock gibi serileri de etkileyen System Shock, 2013 yılında Night Dive oyun stüdyosu tarafından modern sistemlere uygun hale getirilmiş ve GOG.COM üzerinde çıkmıştı.

Night Dive genellikle eski klasikleri modernize etmekle uğraşan bir firma, ancak anlaşılan bu onları artık tatmin etmiyor. Çünkü yaptıkları bir açıklamada, System Shock’u tamamen yeni baştan yapmayı planladıklarını açıkladılar. Oyunu orijinal tasarımına sadık kalarak, ancak tamamen yeni bir grafik motoruyla ve sıfırdan yapmayı planlıyorlar.

Eğer bu projenin altından kalkabilirlerse, bir sonraki aşamada yapmayı hedefledikleri şey, System Shock 3’ü sıfırdan yaratmak olacak. System Shock 1 ve 2’yi modernize ederken öğrendiklerini uygulamak, böylece serinin devamını getirmek istiyorlar. Ancak tabii ki önce ilk oyunu berbat etmeden yeniden yapmaları gerekiyor ki, bu da ciddi bir proje. Aşağıda Night Dive tarafından daha önce tamamlanan System Shock: Enhanced Edition sürümünün tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.