Anasayfa Haber Samsung, Galaxy S7 İçin Premium Model Çıkaracak

Samsung, Galaxy S7 İçin Premium Model Çıkaracak

Samsung yeni üst seviye telefonu Galaxy S7 için birden fazla model çıkarmayı planlıyor.

Samsung’un bir sonraki üst seviye telefonu Galaxy S7 modelinin önümüzdeki Şubat ayında resmen tanıtılacağı fısıldanıyor. Gelen haberlere göre Samsung bu yeni telefonu 21 Şubat 2016 tarihinde, İspanya’nın Barselona kentinde resmen tanıtacak.

Samsung’un bu yeni telefonda iki farklı işlemci kullanacağı tahmin ediliyor. Üretimin yarısında Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisinin, diğer yarısında ise Samsung’un kendi geliştirdiği yeni Exynos 8890 işlemcisinin kullanılacağı söyleniyor. Ancak söylentilere göre şirket bir de Premium modeli çıkarmayı planlıyor.

Galaxy S7 Premium modelinde Exynos 8890 işlemci kullanılacak, ancak üzerinde Mali-T880 grafik yongası farklı olacak. Standart modelde bu yongada 12 çekirdek bulunacak, Premium modelin GPU’sunda ise 14 çekirdek yer alacak. Mali-T880 GPU’sunun içindeki çekirdek sayısı üretimde 1 ila 14 arasında ayarlanabiliyor.

Samsung’un Premium modelde daha güçlü bir GPU kullanmasının ana sebebi olarak ise, bu cihazın ekranının 4K olacak olması gösteriliyor. Samsung’un Galaxy S7 Premium modelinde 4K AMOLED ekran kullanacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Premium modeli büyük ihtimalle sadece şirketin vatanı olan Güney Kore pazarında satışa çıkarılacak ve başka ülkelere gönderilmeyecek.