Anasayfa Haber SteamOS, Oyun Performansında Windows 10’un Gerisinde Kaldı

SteamOS, Oyun Performansında Windows 10’un Gerisinde Kaldı

Yapılan testler sonucunda, çiçeği burnunda SteamOS işletim sisteminin performans konusunda vaat edileni veremediği ortaya çıktı.

Steam Machines geçtiğimiz hafta resmi olarak piyasaya sürüldü. Uzun süren test ve tanıtım aşamasından sonra nihayet oyuncularla buluşan bu cihazlar, varsayılan olarak SteamOS işletim sistemi yüklü geliyor. Peki oyun oynatması için geliştirilen bu cihazların kullandığı işletim sistemi ne kadar başarılı? Ne yazık ki ilk testlerin sonuçları pek parlak değil.

Ars Technica tarafından yapılan FPS testlerine göre SteamOS, en güncel rakibi Windows 10 ile kıyaslanacak kadar ciddi bir performans gösteremiyor. Hem test edilen GeekBench 3 yazılımında, hem de oyunlarda bekleneni veremeyen SteamOS, görünüşe göre şimdilik Windows 10’un gölgesinden çıkmayacağa benziyor.

Aşağıdaki görsellerde test edilen Middle-Earth: Shadow of Mordor, Metro Last Light Redux ve birkaç Valve oyununun SteamOS ve Windows 10’daki FPS karşılaştırmalarını görebilirsiniz. Sonuçlara bakacak olursak SteamOS, şu anki haliyle oyuncuların isteklerine karşılık veremiyor. Elbette ilerleyen zamanlarda SteamOS evrilecek ve oyuncular için daha cazip bir konuma yerleşecektir. Ancak şimdilik oyun oynamak için en iyi platform Windows 10 olarak gözüküyor.

shadow of mordor benchmarkgeekbench benchmarksource benchmarkmetro benchmark