Anasayfa Haber TTNET Alan Adlı Cryptolocker Virüsüne Dikkat!

TTNET Alan Adlı Cryptolocker Virüsüne Dikkat!

Bazı TTnet alan adlı e-posta adreslerinden gelen postalar ciddi bir güvenlik riski barındırıyor.

Cryptolocker, bir bilgisayar kullanıcısının başına gelebilecek en kötü şeylerden biridir. Cryptolocker virüsüne yakalandığınız anda yerel dosyalarınız gerekli anahtar olmadan çözülemeyecek şekilde şifrelenir. Ardından bu salgını size bulaştıranlar tarafından anahtar karşılığında ciddi bir miktar para istenir.

Bu konuya dikkat çekmemizin sebebi, bugün Technopat Sosyal’in güvenlik uzmanı Murat5038’in e-posta kutusuna düşen TTnet alan adlı bir posta. Uzmanımızın açıkladığı üzere bu e-posta, görünürde TTnet alan adı kullanmasına rağmen içerdiği ekte cryptolocker virüsü barındırıyor. Virüs sisteminize bulaştığı takdirde Cryptolocker’ın yaratıcısı kullanıcıdan  2,194,12 dolar anahtar fidyesi istiyor.

Cryptolocker içerikli e-postalar pek çok alan adından gelebiliyor. Ancak bu belirli posta, TTnet alan adını kullandığı için ülkemiz kullanıcılarını daha yakından ilgilendiriyor. Bu sebeple e-posta servisinizin güvenli olarak işaretlemediği postalardaki ek dosyalarını indirmemeye özen gösterin.

ttnet cryptolocker

TTnet alan adlı cryptolocker salgını hakkında daha detaylı bilgi almak için ve bu salgından nasıl korunulacağını öğrenmek için ilgili Technopat Sosyal konusunu incelemenizi tavsiye ediyoruz. Türkiye’de tanınan TTNET ile hiç bir ilgisi olmayan bu zararlı, kullanıcıları sanki TTNET’ten gelmiş bir e-posta gibi kandırmayı amaçlıyor, kimlik kandırmacası ile kullanıcıları yanlış yönlendiriyor. Şüphelendiğiniz maillara karşı dikkatli olmalısınız.