Anasayfa Haber Microsoft Ve Sony Saldırılara Çare Arıyor

Microsoft Ve Sony Saldırılara Çare Arıyor

Microsoft ve Sony konsol servislerine yönelik DDOS saldırılarının bu yıl da tekrarlanmaması için çareler arıyor.

Geçtiğimiz yıl tam yılbaşı tatil döneminde ardı ardına gelen DDOS saldırıları, hem Microsoft, hem de Sony konsol sahiplerini büyük hayalkırıklığına uğratmıştı. Microsoft’un Xbox Live, Sony’nin de Playstation Network internet servisleri saldırılar sonucunda uzun süre kapalı kalmıştı.

Tabii bu saldırılar sonucunda günlerce kendine gelemeyen servisler yüzünden, konsol oyuncuları da sayılı tatil günlerini oyunlarına el süremeden geçirmek zorunda kaldılar. Modern konsolların devamlı internet servislerine bağlı kalmak zorunda olmasının yanı sıra, çoğu multiplayer oyunu oynamak için de bu internet servislerini kullanmak şart.

Haliyle hem Microsoft, hem de Sony aynı saldırıların tekrarlanması ihtimaline karşı önlemler alıyorlar. Tabii iki firma da güvenlik sebebiyle aldıkları önlemleri halka açık olarak tartışmıyor. Ancak bu saldırıların ciddi zarar verdiğini ve tekrarlanmaması için ellerinden geleni yapmaya kararlı olduklarını da vurguluyorlar. Sanırım Aralık ayında bu önlemlerin ne kadar işe yarayacağını hep birlikte göreceğiz.