Anasayfa Haber Qualcomm 8 Çekirdek Üzerinde Çalışıyor

Qualcomm 8 Çekirdek Üzerinde Çalışıyor

Geçtiğimiz günlerde Snapdragon 820 işlemcisini tanıtan Qualcomm, şimdi de 8 çekirdekli bir model geliştiriyor.

Qualcomm mühendisleri işlemcilerini genellikle 4 çekirdekli olarak tasarlıyor. ARM mimarisi kullanılan işlemcilerin çekirdek mimarisi tasarımları Qualcomm tarafından özel olarak hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde resmen tanıtılan yeni Snapdragon 820 modelinde de bu gelenek bozulmadı. İşlemcinin barındırdığı 4 çekirdek, özel tasarım 64-bit Kryo serisi mimariye sahipti.

Ancak yeni bir söylentiye göre Qualcomm yakında bu alışkanlığını bozabilir. Şirketin halen 8 çekirdekli bir işlemci üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bu iddiaya göre yeni işlemci, Snapdragon 820 modelinin 4 çekirdek daha eklenerek 8 çekirdekli hale getirilmiş gelişmiş bir sürümü olacak.

Tabii bunun verimli bir biçimde yapılabilmesi için, Qualcomm’un tasarladığı Kryo çekirdek mimarisinin en baştan ölçeklendirilebilir olarak hazırlanmış olması gerekiyor. Bu konuda herhangi bir bilgi bulunmadığından, şirketin tamamen farklı ve yeni bir 8 çekirdekli mobil işlemci modeli üzerinde çalıştığı da düşünülebilir.

Söylentiye göre gerçeği öğrenmek için çok beklemek gerekmeyecek. Qualcomm’un bu yeni 8 çekirdekli modelini 2016 yılının ilk yarısı içinde resmen tanıtacağı iddia ediliyor. Bunu yapabilmek için şirketin uzun bir süredir yeni işlemci üzerinde çalışıyor olması gerekir.