Anasayfa Haber Apple Watch Beklenen Satışa Ulaşamadı

Apple Watch Beklenen Satışa Ulaşamadı

Apple’ın satış beklentisinin çok altında kalan Apple Watch için verilen üretim siparişi de firma tarafından iyice kısıldı.

Apple yeni akıllı kol saatini tanıttığında, 2015 yılında erişeceği satış rakamını 42 milyon adet olarak açıklamıştı. Şüphesiz bu rakamın ortaya atılmasının sebebi, Apple telefon kullanıcılarının ciddi bir kısmının bu saate de ilgi göstereceği beklentisiydi.

Ancak 2015 yılının kapanmasına az bir zaman kalmışken, Apple tarafından ulaşılabilen Apple Watch satış rakamının 8 milyon civarında kaldığı tahmin ediliyor. Şirketin üretimi yapan Quanta Computer firmasına yıl sonu satışlarını da hesaba katarak 4 milyon adet daha üretim siparişi verdiği de gelen bilgiler arasında. Yani Apple 2015 yılını büyük ihtimalle 10 milyon civarında bir satış rakamıyla kapatacak.

Akıllı kol saati gibi henüz çok yeni bir pazarda 10 milyon satışa ulaşmak aslında diğer firmaların pek çoğunun hayal bile edemediği bir durum. Ne var ki hesaplananın dörtte biri satışa ulaşmak, bu durumun bir başarı olmadığını gösteriyor. Bazı uzmanlara göre maliyet hesaplarının bu rakamlarla tutmasına ve ürünün kâr getirmesine pek imkan yok. Nitekim Apple’ın Quanta Computer dışında daha düşük maliyetle üretim yapabilecek bir iş ortağı aramaya başladığı da fısıldanıyor.