Anasayfa Haber Sony, PS4 İçin Eski Oyunlarla Uyumluluk Getirecek

Sony, PS4 İçin Eski Oyunlarla Uyumluluk Getirecek

Electronic Arts tarafından Sony PS4 konsolu için yayınlanan Star Wars oyun paketi ilginç bir detayı ortaya çıkardı.

Uzun süredir beklenen yeni Star Wars oyun Battlefront’un piyasaya çıkması, çok ilginç bir gerçeğin de su yüzüne çıkmasına yardımcı oldu. Electronic Arts tarafından PS4 için çıkarılan ve Battlefront’u da içeren Star Wars oyunlarında paketinde yer alan PS2 oyunları, konsolun geriye dönük uyumluluk kazanacağına dair söylentilerin yayılmasına sebep oldu.

Bu paketin içinde bulunan Star Wars: Bounty Hunter, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars Racer: Revenge ve Super Star Wars gibi oyunlar aslında PS2 zamanında çıkmış yapımlar. Bunlar incelendiğinde görülen bazı detaylar, mesela tuş konfigürasyonlarının yeni konsola uyumlu ayarlanması, bu oyunların bizzat Sony tarafından güncellendiği şüphesini uyandırıyor.

Nitekim bu söylentiler karşısında sessizliğini uzun süre koruyamayan Sony, PS4 konsolu için geriye dönük uyumluluk üzerinde çalıştıklarını açıkladılar. Fakat yetkililer şimdilik daha fazla detay vermeyeceklerini de söylediler. Bu durumda PS4 sahipleri yakında eski PS2 oyunlarını da rahatça PS4 üzerinde oynayabilecek demektir.