Anasayfa Haber HP Yeni Akıllı Saatler Geliştiriyor

HP Yeni Akıllı Saatler Geliştiriyor

HP ve Titan arasında yapılan işbirliği, yeni akıllı saatlerin üretimine imkan tanıyacak.

HP bir süredir giyilebilir teknolojiler alanında da ciddi yatırımlar yapıyor. Her ne kadar kendi markası altında bir akıllı saat çıkarmış olmasa da, başka şirketlerle bu konuda işbirlikleri bulunuyor. Mesela Movado ile ortak çalışma sonucu geliştirilen ürünler, bir süre önce Movado markası altında piyasaya çıkmıştı.

HP yönetimi, mühendislik açısından başka şirketlerle de çalışmaya ve özellikle tasarım alanında rol almaya devam edeceklerini vurguluyor. Bu bağlamda şirketin Titan ile giriştiği işbirliği, yakın zamanda Android ve iOS uyumlu yeni akıllı saatler üretebilir.

Titan halen dünyanın en büyük üçüncü saat üreticisi konumunda ve aslında arkasında Tata Group gibi büyük isimler var. Titan tarafından tasarımı yapılan yeni akıllı saatin mühendislik kısmını ise HP yürütüyor.

Ancak HP bu yeni tasarım konusunda gayet ağzı sıkı davranıyor. Titan markası altından çıkacak olan yeni saat hakkında HP yönetiminden pek fazla açıklama çıkmıyor. Ne var ki bir söylentiye göre HP tarafından geliştirilen bu yeni saat, son tüketici yerine endüstriyel kullanıma uygun olarak tasarlanıyor olabilir.