Anasayfa Haber LG Nuclun 2 İşlemcisinde Intel Parmağı

LG Nuclun 2 İşlemcisinde Intel Parmağı

LG

LG tarafından geliştirilen Nuclun 2 işlemcisinin test üretimlerine başlandığı konuşuluyor.

Bu aralar mobil işlemci pazarındaki rekabet hiç olmadığı kadar yoğun görünüyor. Samsung ve Qualcomm tarafından duyurulan yeni nesil mobil işlemcilere ek olarak, MediaTek’in Helio serileri de piyasada büyük ilgi uyandırdı.

Ancak tüm bu gelişmelerin gölgesinde kalan bir isim var ki, yeni söylentiler yakında mobil işlemci piyasasının tekrar dalgalanacağına işaret ediyor olabilir. Kendi işlemcisini geliştiren bir diğer Güney Kore devi olan LG’nin, yeni nesil 8 çekirdekli mobil işlemcisi Nuclun 2’nin test üretimlerine başladığı fısıldanıyor.

Test üretimini LG kendi tesislerinde yapmıyor, iki üretim ortağının varlığı söz konusu. Bunlardan biri Tayvanlı işlemci üreticisi TSMC ve bu fabrikalarda 16 nm FinFET metodu kullanılıyor. TSMC tarafından üretilen Nuclun 2 işlemcilerin 2.1 GHz hızlarda rahatlıkla çalıştığı söyleniyor.

Çıkan söylentilerde adı geçen diğer üretim ortağının ise Intel olduğu ve şirketin Nuclun 2’yi doğrudan kendi tesislerinde 14 nm olarak ürettiği söyleniyor. Intel tarafından 14 nm üretilen Nuclun 2 test örneklerinde ulaşılan hızların ise 2.4 GHz seviyesine ulaştığı iddia ediliyor.

Eğer bu söylentiler doğruysa, yakın bir zamanda LG tasarımı Nuclun 2’yi, hem de Intel damgasıyla farklı telefon ve tabletlerin içinde görmeye başlayabiliriz demektir. Bu durum Intel’in kendi Atom serilerini bir kenara atacağı anlamına gelmiyor tabii ki, ancak mobil pazardaki payını güçlendirmesine büyük yardımı dokunacaktır.