Anasayfa Haber NVIDIA, GTX 960 Ti Çıkarmaya Hazırlanıyor Olabilir

NVIDIA, GTX 960 Ti Çıkarmaya Hazırlanıyor Olabilir

Nvidia tarafından yeni bir Ti kart hazırlandığına ve yakında çıkacağına dair söylentiler var.

Nvidia’nın GeForce GTX 960 ve GTX 970 ekran kartları arasında önemli miktarda teknoloji ve performans farkı olduğu bir gerçek. Zaten bu durum fiyatlarına da doğrudan yansıyor. Ancak iki kart arasındaki fiyat farkının hayli büyük olması, Nvidia için aslında ciddi bir sorun oluşturuyor.

Nvidia’nın halen iki kartın tam arasına düşen 250 dolarlık fiyat segmentinde ssunduğu bir seçenek yok. Bu durumu gören AMD tam da bu aralığa denk düşen Radeon R9 380X kartını piyasaya sürüyor. Nvidia’nın ise buna karşı harekete geçtiği ve GTX 960 Ti modelini hazırladığı fısıldanıyor.

Tabii bu aşamada bunun sadece bir söylenti olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Nvidia tarafından bir GTX 960 Ti modelinin hazırlandığına dair hiç bir kanıt yok. Ancak söylentiye göre Nvidia’nın aslında bir 960 Ti çıkarması sanıldığından çok daha kolay olacak.

Halen piyasada iki farklı GTX 960 modeli ekran kartı bulunuyor. Bunlardan ilki son tüketiciye satılan model, ikincisi ise OEM Edition denilen ve bilgisayar üreticileri için geliştirilmiş sürüm. OEM Edition aslında teknik açıdan standart modelden çok daha güçlü. Söylentilere göre Nvidia’nın tüm yapması gereken, üzerine Ti etiketini koyup piyasaya sürmek! Nvidia bunu yapacak mı, yoksa başka bir yol mu izleyecek, orası belli değil. GTX 960 Ti modeli bir kart asla piyasaya çıkmayabilir de.