Anasayfa Haber GlobalFoundries Satışa Çıktı

GlobalFoundries Satışa Çıktı

Abu Dabi kökenli Mubadala Development tarafından satışa çıkarılan dev firma için müşteri aranıyor.

AMD işlemcilerini üretmesiyle tanınan GlobalFoundries yıllar önce mali sıkıntı nedeniyle el değiştirmiş ve Birleşik Arap Emirlikleri kökenli bir yatırım şirketi tarafından satın alınmıştı. Mubadala Development tarafından satın alınan başka teknoloji şirketleriyle birleştirilen GlobalFoundries, modernize edilmiş ve kıymeti de hayli artmıştı.

GlobalFoundries markasının ana sahibi olan Mubadala Development, markayı tamamen ya da kısmen satmak için müşteri aradıklarını duyurdu. Satış kararının sebebi olarak petrol fiyatlarındaki düşüş ve bunun Körfez ülkelerinde yarattığı mali sıkıntı gösteriliyor. GlobalFoundries için bugünlerde biçilen değer 15-20 milyar dolar arası olarak tahmin ediliyor.

GlobalFoundries halen AMD için üretim yapıyor ve seneye çıkması beklenen yeni nesil işlemci ve grafik işlemcilerin üretimleri de GlobalFoundries fabrikalarında yapılacaktı. İki firma arasında büyük bir sözleşme var. Ancak satış nedeniyle üretimde aksama olursa, bu durum AMD için zarar verici olabilir. AMD işlemcilerini TSMC fabrikalarında üretmek zorunda kalabilir.