Anasayfa Haber Bill Gates, Temiz Enerji Peşinde!

Bill Gates, Temiz Enerji Peşinde!

Bill Gates, ABD'nin en zengini.

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates, temiz enerji konusunda çalışacak dev bir fon kuruyor.

30 Kasım, yani bugün, Birleşmiş Milletler temsilcileri ve dünyanın dört bir yanından gelen delegeler, Fransa’nın Paris kentinde İklim Değişikliği Konferansı için bir araya gelecek. Konferansın ana amacı, ülkelerin çevre kirliliği konusundaki önlemlerini tartışmak olacak.

Özellikle Çin ve Hindistan gibi nüfus yoğunluğu fazla, gelişmekte olan ülkelerin bu konuda ciddi sıkıntıları var. Bunlar gelişmiş ülkelerden para ya da teknoloji yardımı yapılarak yüklerinin hafifletilmesini talep ediyorlar. Haliyle bu durum görüşmelerin sert geçmesine sebep olacak.

Bill Gates ise yapacağı bir duyuruyla bu sert havayı yumuşatmayı ve ülkeler arasındaki gerilimi düşürmeyi hedefliyor. Gates çifti kendi servetinden 1 milyar dolar yatırarak kuracağı yeni bir fon ile, temiz enerji alanına daha fazla destek vermeyi hedefliyor. Bu fona başka pek çok katılımcının daha destek vereceği tahmin ediliyor.

Bill ve Melinda Gates çevre dostu temiz enerji konusuna başka şekillerde de yatırım yapıyorlar. Güneş panelleri, yüksek kapasiteli elektrik bataryaları ve yeni nesil güvenli nükleer reaktörler konularında Gates Vakfı’nın ciddi yatırımları olduğu biliniyor. Ancak gezgendeki enerji ihtiyacı düşünüldüğünde, Gates çiftinin yaptıklarının tek başına yeterli kalmayacağı kesin.