Anasayfa Haber Sony, PS4 Çekirdeklerinden Birini Daha Açtı

Sony, PS4 Çekirdeklerinden Birini Daha Açtı

Sony tarafından yayınlanan yeni bir yazılım güncellemesi, PS4 konsolunun gücünü biraz daha artırabilir.

Sony tarafından geliştiriciler için hazırlanan yazılım geliştirme kitindeki (SDK) son güncellemeyle birlikte, PS4 oyun konsolunun kullanılabilir gücünde bir miktar daha artış olması bekleniyor. Bu güncelleme, yazılım geliştiricilere konsolun işlemci çekirdeklerinden birini daha kullanma imkanı tanıyacak.

Sony PS4 sekiz çekirdekli AMD tasarımı bir APU kullanıyor. Bu tümleşik işlemcinin normalde sadece 6 çekirdeği oyunlar ve diğer uygulamaları çalıştırmak için kullanılıyor. Diğer 2 çekirdek ise ana işletim sistemi ve ona bağlı yazılımların çalıştırılması için ayrı tutuluyor.

Şirketin yayınladığı güncelleme, işletim sistemine ayrılan iki çekirdekten birini daha oyun tasarımcılarının kullanımına açıyor. Böylece programcılar 6 yerine 7 çekirdek kullanabilecekler. Ancak güncellemeyi hemen deneyen oyun yapımcılarından bazıları, ek çekirdeğin olan yazılımlarda genel performansa çok da etkisi olmadığını ifade ediyor. Ancak ileride çıkacak oyunlarda biraz daha performans artışı görülebileceği umuluyor.