Anasayfa Haber Çin, Hayvancılıkta Klon Çağına Giriyor

Çin, Hayvancılıkta Klon Çağına Giriyor

Çin’de faaliyet gösteren BoyaLife şirketi dünyanın en büyük klon laboratuvarını kuruyor.

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, halkını doyurmak için sıra dışı yöntemlere başvuruyor. Kişi başına yıllık et tüketimi gelişmiş ülkelere oranla hayli düşük olan Çin, buna rağmen nüfus yoğunluğu yüzünden kaliteli et üretiminde zorluklar çekiyor.

BoyaLife firması tarafından kurulan yeni tesisler, başkent Beijing’e yaklaşık 150 kilometre uzakta olacak. 30 milyon dolara mal olacak bu yeni tesislerde, özellikle sığır gibi büyük baş hayvanların klonlanması planlanıyor. Bunun haricinde nesli tükenmekte olan çeşitli canlıların, şampiyon yarış atlarının ve özel polis köpeklerinin de klonlanması söz konusu olacak.

Halen klonlanmış hayvanlardan elde edilen et ürünlerinin tüketilmesinin olası zararları hakkında bilinen herhangi bir bilimsel çalışma bulunmuyor. Ancak buna rağmen Avrupa Parlamentosu geçtiğimiz Eylül ayında tüm çiftlik hayvanlarının klonlanmasını yasaklayan bir yasa çıkardı. Çin ise bu konuda çok daha açık görüşlü bir yaklaşım sergiliyor. Ancak bunun uzun vadede ne gibi etkileri olacağını kestirmek mümkün değil.