Anasayfa Haber Epson, PaperLab Geri Dönüştürücüyü Tanıtacak

Epson, PaperLab Geri Dönüştürücüyü Tanıtacak

Epson tarafından geliştirilen PaperLab, yakında resmen tanıtılacak ve pilot uygulama bölgelerinde denenecek.

Japonya geleneğin ve alışkanlıkların hayli baskın olduğu bir ülke. Sırf bu yüzden Japon devlet ve özel sektör bürokrasisinde faks makineleri ve yazıcıların rolü hâlâ çok büyük. Tabii bu durum yüksek kağıt sarfiyatı ve maliyetini de beraberinde getiriyor.

Epson tarafından geliştirilen PaperLab bu soruna çözüm bulmak üzere tasarlanmış. Normalde yazıcılarıyla tanınan Epson, bu makineyle ofis içinde biriken kullanılmış kağıt yığınlarını geri dönüştürmeyi hedefliyor.

Hayli büyük bir yer kaplayan PaperLab, çok az miktar su kullanarak atık kağıtları yeniden A3, A4 ya da kartvizit boyutlarında temiz sayfalara dönüştürüyor. Epson cihazın dakikada 14 yeni sayfa üretebildiğini bildiriyor. Ancak bunun için ne kadar enerji ve atık kağıt kullandığını şimdilik açıklamıyor.

PaperLab yakında resmen tanıtılacak ve seçilen bölgelerde pilot uygulamaya geçilerek verimliliği test edilecek. Bu cihazın öncelikle Japonya pazarına sürüleceği tahmin ediliyor. Ancak kağıtsız ofis işleyişine geçmekte zorlanan başka ülkelerden de talep geleceğine şüphe yok. Tabii cihazın fiyatı ve işletme maliyetleri uygun olursa ki bu da denenip görülecek.