Anasayfa Haber McLaren MP4-X Geleceğin Formula Aracı Olacak

McLaren MP4-X Geleceğin Formula Aracı Olacak

McLaren tarafından geliştirilen MP4-X, henüz tasarım aşamasında ama inanılmaz teknolojilerle donatılıyor.

Otomotiv sektöründe kullanılan yeni teknolojilerin denendiği ilk alanlardan biri Formula yarışlarıdır. Laboratuvarlarda geliştirilen yeni teknolojiler çoğunlukla önce pistlerde test edilirler. Kökleri Formula pistlerinde olan McLaren için de aynı şey rahatlıkla söylenebilir.

Genellikle aşırı hızlı, teknolojik ve pahalı otomobillerden çok az sayıda üretmesiyle bilinen McLaren, aslında yeni teknolojiler geliştiren bir firma. Üzerinde çalıştıkları MP4-X adlı yeni Formula 1 yarış aracı da bunun en güzel örneklerinden biri olmaya aday.

MP4-X hafızalı alaşımlardan üretilen bir şasiye sahip olacak. Bu şasi en ciddi kazalarda bile şeklini korumayı başaracak biçimde tasarlanmış. Sürücü kokpiti tamamen kapalı olan aracın içinde klasik göstergeler yerine, savaş uçaklarındaki gibi cama yansıtılan bir HUD gösterge sistemi olacak.

Sürücü tulumundaki sensörler sayesinde pilotun sağlık durumunu devamlı kontrol altında tutan araç, bu bilgileri devamlı teknik ekibe iletecek. Ve hepsinden önemlisi, kask içindeki sensörleri kullanarak beyin dalgalarını okuyan araç bilgisayarı, pilotun komutlarına uyacak. Tabii bu aracın pistlere çıkmasına daha çok var, ancak McLaren mühendisleri geliştirilen teknolojilerden umutlu olduklarını gizlemiyorlar.

mclaren-f1-2

mclaren-f1-3