Anasayfa Haber Toshiba, Vaio Ve Fujitsu Birleşiyor!

Toshiba, Vaio Ve Fujitsu Birleşiyor!

Japon basınında çıkan haberler, üç dizüstü bilgisayar markasının tek çatı altında birleşeceğini bildiriyor.

Bilgisayar sektöründeki genel yavaşlama özellikle Japon dizüstü bilgisayar markalarının satış kaybına uğramasına sebep oluyor. Bu markalardan NEC, 2011 yılında Çinli Lenovo ile birleşme yoluna gitmişti. Japon basınında çıkan haberlere göre benzer bir durum 2016 yılında yine yaşanacak.

Japon pazarının üç büyük dizüstü markası olan Toshiba, Fujitsu ve Vaio, dizüstü bilgisayar departmanlarını tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor. Haberlere göre halen bu birleşmenin görüşmeleri devam ediyor. Birleşme ise Japon mali yeni yılının başlangıcı olan 1 Nisan 2016 itibariyle yürürlüğe girecek.

Vaio daha önce Sony’nin bir alt markasıydı ancak 2014 yılında satılarak ayrı bir şirket haline gelmişti. Uzmanlara göre bu birleşmeyle birlikte Toshiba ve Fujitsu şirketlerinin dizüstü bilgisayar bölümleri Vaio markasının içinde eritilecek. Bu da 2016 Nisan ayı itibariyle Toshiba ya da Fujitsu markalı dizüstülerin artık pazarda görülmeyeceği anlamına geliyor.

Adı geçen şirketlerin hiçbirinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak piyasa uzmanlarına göre bu birleşmeye çoktan karar verildi ve eriyen pazar payları karşısında bu hareket aslında hiç de şaşırtıcı değil.