Anasayfa Haber Steam Oyunları Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Steam Oyunları Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Steam kütüphanenizde gereksiz yere kalabalık yapan ve asla oynamayacağınız bir oyun varsa, artık ondan sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.

Steam belirli dönemlerde ciddi indirimler gerçekleştiriyor. Bu indirim dönemleri, ucuza oyun satın almak isteyen oyuncular için bir şenlik havasında geçse de, çok önemli bir sorunu beraberinde getiriyor: satın alınan ama asla oynanmayacak oyunlar. Çoğu oyuncu sadece ucuz olduğu için daha sonra dönüp bakmayacağı oyunlar almaktan çekinmiyor. Neticede oyuncuların eline geçen şey, gereksiz yere kalabalık bir kütüphane oluyor.

Bugüne kadar bir şekilde satın alınan oyunları ortadan kaldırmak için o oyunları gizlemek gerekiyordu. Bu işlem her ne kadar kütüphaneyi temiz tutsa da, gereksiz oyunları hesabınızda tutmaya devam ediyor. Steam bu konuda fazlasıyla şikayet almış olacak ki, artık oyuncuların satın aldıkları ürünleri tamamen hesaplarından kaldırmalarına izin veriyor.

Oynamadığınız ve oynamayı düşünmediğiniz oyunlardan kurtulmak istiyorsanız, Steam Destek sayfasına girin ve Oyunlar, Yazılım, vs. menüsüne girip silmek istediğiniz oyunu seçin. Açılan sayfada Bu oyunu hesabımdan kalıcı olarak kaldırmak istiyorum seçeneğine tıklayarak kütüphanenizde kalabalık yapan istenmeyen oyunlardan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

steam oyun silme 2

Şu anda çoğu oyun bu yöntemle hesaplardan silinebiliyor. Ancak bazı bundle ürünlerinin henüz bu işlemle kaldırılamadığı belirtiliyor.