Anasayfa Haber Microsoft Ve Polis, Dorkbot’a Karşı Birleşti

Microsoft Ve Polis, Dorkbot’a Karşı Birleşti

Dört yıldır kullanıcılara sorun çıkartan Dorkbot adlı botnet salgınına karşı Microsoft, güvenlik kuvvetleri ile birlikte çalıştığını açıkladı.

Microsoft, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, bir süredir sanal ortamlarda sıkıntı yaratan Dorkbot botnetine karşı çeşitli bölgelerden güvenlik kuvvetleri ile birlikte çalışıldığını duyurdu. Dorkbot’un dört yılda dünya genelinde bir milyona yakın bilgisayara bulaştığı tahmin ediliyor.

Dorkbot ilk olarak 2011’in Nisan ayında gün yüzüne çıkmıştı. O zamandan beri Facebook, PayPal, Steam gibi servislerin kullanıcı bilgilerine göz diken botnet, genellikle yazılım açıklarını sömüren web sitelerine girince sisteme bulaşıyor. Dorkbot ayrıca geniş yayılma kapasitesine sahip ve sosyal medya ya da anlık mesajlaşma gibi servisler üzerinden başka sistemlere bulaşabiliyor.

Microsoft bu konu üzerinde ESET’in yanı sıra, Polonya, Kanada ve Amerika’dan siber güvenlik teşkilatları, ayrıca Europol, FBI, Interpol gibi uluslararası polis teşkilatlarıyla birlikte çalıştığını belirtti.

Microsoft yetkilileri, paylaştıkları bir blog yazısında üçüncü parti suçluların NgrBot adlı bir araçla kendi Dorkbot tabanlı botnet ağlarını da kurduklarını açıkladı.