Anasayfa Haber AMD AM4 Anakartlar Mart Ayında Çıkabilir

AMD AM4 Anakartlar Mart Ayında Çıkabilir

Yeni nesil AMD işlemcileri destekleyecek olan AM4 soketli anakartların tahmin edilenden erken çıkacağı fısıldanıyor.

AMD’nin 2016 yılında yeni nesil işlemcilerini piyasaya süreceği biliniyor. Zen serisi işlemcilere ek olarak Bristol Ridge APU’larını da çıkaracak olan şirketin, bunları ancak 2016 sonunda raflara ulaştıracağına dair yoğun söylentiler vardı.

Ancak yeni bir söylentiye göre bazı anakart üreticileri şimdiden AMD AM4 soketini destekleyen yeni nesil anakartların üretimine başlamaya hazır. Bu söylentiye göre yeni AM4 anakartlar için kararlaştırılan çıkış tarihi Mart 2016 olarak görülüyor.

AM4 soketli anakartlar AMD’nin gelecek nesil işlemci ve APU’larını çalıştırmak için kullanılacaklar. Ayrıca başta DDR4 hafıza desteği dahil olmak üzere pek çok yeni teknolojiyi de destekleyecekler. Bu kartların Mart ayında piyasaya çıkması, Zen işlemcilerin sanıldığı gibi 2016 sonuna sarkmayacağı anlamına gelebilir.

Nitekim kısa bir süre önce sızan bir başka söylenti, Zen işlemci prototiplerinin tamamlandığını ve işlemcilerin üretimine başlamak için pek fazla engel kalmadığını ifade ediyordu. AM4 anakartların çıkışının Mart ayında gerçekleşmesi, işlemcilerin de pek geride olmayacağı anlamına gelebilir.