Anasayfa Oyun Harcanan Zamana Değecek Ücretsiz PC Oyunları

Harcanan Zamana Değecek Ücretsiz PC Oyunları

Oynaması tamamen ücretsiz, kaliteli ve güncel PC oyunlarını sizin için listeledik.

Oyun sektöründe genel olarak “oynaması ücretsiz” teriminin ardında yatan bir tatsızlık hissi var. Özellikle son 10 yılda MMO’ların yaygınlaşması ile birlikte kullanıcıyı oyun içi harcamalarla sömürmeye çalışan pek çok oyun türedi. Her ne kadar bunlar “oynaması ücretsiz” oyunların çoğunluğunu oluştursa da, aralarında gerçekten zaman harcamaya değecek yapımlar da mevcut.

Dota 2

dota-2

Listenin açılışını, günümüzün en büyük oyun akımı olan MOBA’nın en önemli üyesi ile yapmamız oldukça isabetli olacaktır. Warcraft III’e ait bir mod olarak başlayan Dota, zamanla evrilerek bugünkü halini aldı ve League of Legends, Smite, Heroes of the Storm gibi önemli takipçileri de beraberinde getirdi.

Günümüzde halen en büyük ödüllü turnuvalara ev sahipliği yapan Dota 2, MOBA türü yaşadığı sürece türün öncülerinden olmaya devam edecektir.

Heroes Of The Storm

heroes of the storm

Yukarıda Dota’nın beraberinde pek çok oyuna ilham kaynağı olduğunu belirtmiştik. Blizzard bünyesinden çıkma Heroes of the Storm bu akımın en yeni üyelerinden biri.

Dota 2 ve en büyük rakibi League of Legends’in aksine oldukça oyuncu dostu bir öğrenme aşaması sunan HotS, türe yeni adım atmayı düşünen oyuncular için oldukça ideal bir başlangıç noktası. Üstelik Blizzard’ın oyun üzerinde yaptığı devamlı geliştirmeler, oyunculara sürekli taze kalan bir dünya sunuyor.

Team Fortress 2

Team Fortress 2 Mann vs. Machine

Team Fortress 2, oynaması ücretsiz online oyunlar arasında çok farklı bir yere sahip. Ücretsiz oyunların çoğunlukla MMORPG sancağı altında yaşadığı günlerde ortaya çıkan Team Fortress 2, ilk büyük çaplı ücretsiz MMOFPS oyunu olma özelliğini taşıyor.

Her ne kadar hayatımıza gireli uzun yıllar geçmiş olsa da, Team Fortress 2 halen geniş çapta bir oyuncu kitlesine sahip. Valve’ın oyunu güncel tutma çabaları ise oyunculara her seferinde yeni bir şeyler deneyimleme imkanı sunuyor.

Path Of Exile

path_of_exile

Path of Exile, aynı Team Fortress 2’nin yaptığı gibi MMORPG egemenliğindeki oynaması ücretsiz oyunlar cephesine yeni bir soluk getirdi. Diablo’nun temel mekaniklerini alıp oynaması ücretsiz bir şekilde oyunculara sunan Path of Exile, uzun süredir en iyi ücretsiz oyunlar listelerinde zirveye oynayan bir yapım.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan yeni genişleme paketi ile birlikte Path of Exile yeni hikaye bölümlerine ve yeni özelliklere kavuştu. Path of Exile sadece çok iyi bir oynaması ücretsiz oyun değil, son yıllarda çıkan en başarılı oyunlardan biri.

Hearthstone

Hearthstone

Blizzard’ın ne yaparsa yapsın oyuncuları kendine bağlayabileceğinin yaşayan kanıtı olan Hearthstone, temelde basit bir kart oyunu gibi görünse de, ciddi bir bağımlılık yapma potansiyeline sahip. Warcraft evreninin meşhur karakterlerini oyun kartları şeklinde bizlere sunan Hearthstone, mobil sürümleri sayesinde nereye gidersek gidelim yanımızda olan ücretsiz bir oyun.

Belirli aralıklarla yayınlanan genişleme paketleri sayesinde güncelliğini koruyan Hearthstone, turnuvalardan oyun yayıncılığına pek çok oyun sektörünü etkisi altına almış durumda.

Lord of the Rings Online

LOTRO

Everquest geleneğinden gelen ücretsiz MMORPG’ler o kadar fazla ki, dünya üzerinde hepsini listelemeye zamanı yetecek biri yoktur diye düşünüyorum. Bu devasa oyun yığını arasından sıyrılabilen yapımlar iyi yapımlardır. Lord of the Rings Online da kendisini ispatlamış ücretsiz MMORPG’lerden biri.

LotRO, MMORPG dinamiklerini başarılı bir şekilde kullanmasının yanı sıra, J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya’sını inanılmaz bir şekilde yansıtmasıyla da takdir topluyor. Eğer Orta Dünya hasretiyle yanıp tutuşan bir Tolkien hayranıysanız, LotRO, gitmeniz gereken yer.

Tera

tera

Ücretli veya ücretsiz, MMORPG’lerle ilgili genel bir kanı mevcut: grafikler her zaman kötüdür. Bu düşünce, uzun yıllar boyunca oyuncular arasında kendine yer buldu, en azından Tera hayatımıza girene kadar. İlk piyasaya sürüldüğünde grafikleri ile herkesi etkileyen Tera, beraberinde sunduğu enfes dövüş mekanikleri ile yerini oyuncular arasında sağlamlaştırdı.

Eğer World of Warcraft kopyası MMORPG’lerden sıkıldıysanız ve türde bir yenilik görmek istiyorsanız, dikkatinizi yöneltmeniz gereken oyun Tera’dan başkası değil.