Anasayfa ASUS USB Oyun Kumandası, ASUS Zenfone’a Nasıl Bağlanır?

USB Oyun Kumandası, ASUS Zenfone’a Nasıl Bağlanır?

Sahip olduğunuz USB oyun kumandasını, ASUS Zenfone telefonunuza bağlayarak kullanmak mümkündür.

Akıllı telefonlar oyunları, cihazların doğası gereği dokunmatik arayüze sahiptir. Geliştiriciler bu oyunları, kullanıcılar parmaklarıyla rahat oynasın diye tasarlıyor. Her ne kadar çoğu platform, bulmaca ve yarış oyunu dokunmatik arayüz ile rahat bir şekilde oynansa da, son zamanlarda çoğalan TPS/FPS/Aksiyon türündeki oyunlar artık dokunmatik arayüze sığmıyor.

Mobil oyunların bu gelişimi ile doğan kontrol açlığı, üçüncü parti yazılımlar ile Android cihazlara bağlanan oyun kumandaları sayesinde çözülebiliyor. Bu rehberimizde ASUS Zenfone üzerinde bir Android cihaza, sahip olduğunuz USB oyun kumandasını nasıl bağlayabileceğinizi anlatıyoruz.

Öncelikle ASUS Zenfone cihazınızın rootlu olduğundan emin olun. ASUS Zenfone 2’yi bu rehberden faydalanarak root edebilirsiniz. Ardından bu adresten USB/BT Joystick Center uygulamasını indirip telefonunuza kurun. Uygulamayı açıp oyun kumandanızı OTG kablo ile cihazınıza bağlayın.

Uygulama cihazınızı tanıdıktan sonra sol üst köşede bulan IME seçeneğini işaretleyin ve giriş metodu olarak USBJoyGoldIME’i seçin.

Bu işlemden sonra oyun kumandanızı, PPSSPP, ePSXe gibi oyun kumandası destekleyen uygulamalarda ve oyunlarda kullanmaya başlayabilirsiniz. Her USB Gamepad’de bu adımları izlemeniz gerekmeyebilir, normal şartlarda sadece OTG ile bağlantı kurmanız yeterli olacaktır. Bu işlemi de buradan görebilirsiniz: OTG Nedir? Ne İşe Yarar?

Android telefon ve tabletinize Gamepad bağlayabilirsiniz
Android telefon ve tabletinize Gamepad bağlayabilirsiniz