Anasayfa Haber HTC Vive Gecikecek

HTC Vive Gecikecek

Bu yıl sonunda çıkması beklenen HTC Vive, önümüzdeki yılın başına sarktı.

HTC tarafından Steam ile işbirliği içinde geliştirilen Vive sanal gerçeklik gözlüğü (VR) benzerlerinden daha ayrıntılı bir yapıya sahip. Algılayıcı kuleler gibi detaylı donanımı sayesinde kullanıcıya belirli bir alanda hareket özgürlüğü vermeyi de vaat eden Vive, bu kadar detaylı olmasının zararını görebilir.

HTC daha önce Vive için çıkış tarihi olarak 2015 sonunu işaret etmişti. Steam de ilk parti cihazları aynı dönemde belirli bir grup kullanıcıya ileteceğini vaat etmişti. Ne var ki 2015 sonuna geldiğimiz şu günlerde cihazın çıkışı gerçekleşmedi. HTC geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak cihazın çıkışının 2016 yılının ilk çeyreğine ertelendiğini açıkladı.

HTC bu kararın cihazı daha da rafine etmek için verildiğini bildirse de, söylentiler şirketin üretim açısından sıkıntılar yaşadığı yönünde. Cihazda kullanılan kameraları temin etmekle yükümlü şirketin düşük kalitede ürün teslim ettiği, bu yüzden de üretimin aksadığı gibi iddialar var.

Hatta bir iddiaya göre HTC sırf bu sıkıntılar yüzünden Vive’ın daha sadeleştirilmiş bir sürümünü bile piyasaya çıkarmak zorunda kalabilir. Bu iddiaların ne kadar gerçek olduğunu ise önümüzdeki aylarda birlikte göreceğiz.