Anasayfa Haber Mozilla, Firefox OS Projesini Rafa Kaldırıyor

Mozilla, Firefox OS Projesini Rafa Kaldırıyor

Mobil işletim sistemi pazarında yer bulamayan Mozilla, piyasaya artık telefon çıkarmayacak.

Firefox web tarayıcısıyla yıllar içinde hayli güç ve etki kazanan Mozilla, Firefox OS ile aynı şeyi mobil işletim sistemi pazarında yapmayı deniyordu. ZTE, Telefónica ve Alcatel gibi şirketlerin de işbirliğiyle Firefox OS ile donanmış telefonları bazı ülkelerde piyasaya çıkarmayı başaran Mozilla, tüm çabalarına rağmen istediği ilerlemeyi sağlayamadı.

Tabii bunda Apple’ın iOS ve Google’ın Android mobil işletim sistemleriyle rekabetin zorluğu büyük rol oynadı. Fakat Mozilla tüm suçu rakiplerine atmıyor. Firefox OS için arzulanan türden bir kullanıcı deneyimini gerçekleştirmeyi başaramadıklarını da itiraf ediyorlar. Tüm bunlar tüketicinin ilgisini öldürmüş, yazılım geliştiricileri kaçırmış ve sonuçta Firefox OS ilgi görmez hale gelmiş.

Mozilla artık piyasaya Firefox OS işletim sistemli telefon çıkarmayacaklarını resmen açıkladı. Tabii Firefox OS açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğundan, üzerinde çalışılmaya devam edilecek. Mozilla dışında birilerinin de bundan yola çıkarak bir şeyler yapma ihtimali var. Ancak şimdilik bir mobil işletim sistemi daha Android ve iOS karşısında yenilgiye uğramış oldu.