Anasayfa Haber Electronic Arts Yeni E-Spor Bölümü Açtı

Electronic Arts Yeni E-Spor Bölümü Açtı

Electronic Arts tarafından kurulan yeni bölüm, e-spor konusuna odaklanacak.

E-sporlar tüm dünyada hızla gelişen ve yıllık getirisi de gittikçe büyüyen bir sektör haline geldi. 2015 yılı içinde düzenlenen turnuvalarda küresel çapta 134 milyon izleyiciye ulaşıldı. Bu alanda şirketlerin sağladığı gelir ise 600 milyon doları geçmiş bulunuyor.

Bu rakamlar ilk bakışta etkileyici gibi görünseler de, gerçekte e-sporların getiri potansiyelinin bundan çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Bu yüzden gittikçe daha fazla yapımcı ve organizatörün de bu sektöre yatırım yapmaya karar verdiği biliniyor.

Bu şirketlerden biri de Electronic Arts olacak gibi görünüyor. Kendi oyun markalarını da e-sporlara dahil etmek ve gelirini artırmak isteyen EA, bu amaçla Competitive Gaming Division (CGD) adını verdikleri yeni bir bölüm açmış. Bölümün başına getirilen isim ise EA Sports başkanı Peter Moore olmuş.

Electronic Arts bu girişimle birlikte şirketin en bilinen markaları arasında olan Battlefield, Madden NFL ve FIFA gibi serileri de e-sporlar dünyasının vazgeçilmezleri arasına sokmayı hedefliyor. EA’nın bu sektöre girişinin ortamdaki rekabeti hayli artıracağını tahmin etmek zor değil.