Anasayfa Haber Microsoft Bir Xbox Daha Çıkaracak

Microsoft Bir Xbox Daha Çıkaracak

Xbox One, Microsoft tarafından çıkarılan son konsol olmayacak, yeni bir Xbox daha gelecek.

Oyun konsollarının geleceği konusunda tartışmalar devam ederken, Microsoft’un Xbox oyun konsolundan sorumlu isimden konuyla ilgili bir açıklama geldi. Phil Spencer tarafından basına verilen bir demeçte, Xbox One’ın çıkan son konsol olmayacağı açıklandı.

Spencer’a göre zaman içinde oyun konsollarının ortadan kalkması kaçınılmaz. Sunucu tabanlı çalışan ve internet üzerinden oynanan oyunlar geliştikçe, özel tasarlanmış bir konsola gerek kalmayacak. Oyuncular televizyon ya da cep telefonu gibi herhangi bir cihaz üzerinden, Xbox uygulamasını çalıştırıp istedikleri oyunları oynayabilecekler.

Ancak Spencer’a göre bunun standart hale gelmesi için hala gidilmesi gereken çok yol var. Microsoft’un planlarında bu ara dönemi yeni bir konsol ile doldurmak bulunuyor. Xbox One konsolunun ticari ömrünün dolmasına daha bir kaç yıl olduğunu söyleyen Spencer, o yüzden henüz ortaya yeni bir konsol çıkarmaya niyetleri olmadığını da açıkça ifade ediyor. Ancak bu gibi cihazların geliştirilmesi bir kaç yıl aldığından, Microsoft’un halen bir sonraki Xbox üzerinde çalıştığını düşünmek yanlış olmayacaktır.