Anasayfa Makale Seagate Diskiniz Orijinal mi? Check Drive

Seagate Diskiniz Orijinal mi? Check Drive

Seagate Diskiniz Orijinal mi? Seagate Disk Check
Seagate Diskiniz Orijinal mi? Seagate Disk Check

Seagate sabit disk aldığınızda orijinal olup olmadığını bu rehber ile anlayabilir, Check Drive ile kendinizi sahte ürünlere karşı koruyabilirsiniz…

Seagate sabit disk kutularının üzerinde artık bir uyarı ve kod var. Yeni bir disk aldığınızda siz de bu kod sayesinde diskinizi kontrol edebilirsiniz.

Disk orijinalliği kontrol işlemi doğru yapıldığında çok kısa sürüyor. iOS ya da Android üzerinde Seagate Check Drive yani disk kontrol uygulamasını indirip kurmanız yeterli. Bu uygulamada Türkçe dil desteği de bulunuyor. Ancak uygulamanın kendisi Seagate tarafından geliştirilmemiş durumda.

Check Drive iOS

Check Drive Android

Ambalajın üzerindeki barkodu Check Drive uygulaması açık bir şekilde telefonunuzun kamerasına gösterdiğinizde barkod okunuyor. Bilgi veritabanı üzerinden karşılaştırılarak sabit diskinizin orijinal olup olmadığı da ortaya çıkıyor.

Uygulamayı biz iPhone 6 ve iOS sürümü ile gösterdik ancak ister iOS, ister Android sürümü kullanın işlem değişmiyor.

seagate-disk-check-orijinal-urun-kontrolu-rehberi-technopat
Hatalı bir kontrol
seagate-disk-check-orijinal-urun-kontrolu-rehberi-barkod-technopat
Barkod okutma
seagate-disk-check-orijinal-urun-kontrolu-rehberi-2-technopat
Doğru bir kontrol

Bu işlemde dikkat etmeniz gereken nokta bu barkodun kutu ya da ambalaj dışına yapıştırılmış olması. Sabit diskin üzerindeki etiketteki barkodlar malesef doğrulama için kullanılamıyor. Bu barkodlar veritabanında yer almadığı için okuttuğunuzda sahte disk uyarısı alabilirsiniz.

Kullanıcıları sahte ürünlere karşı uyarmak hem firmanın, hem orijinal ürün satan noktaların, hem de son kullanıcıların yararına. Ancak uygulama ilerleyen dönemlerde diskin kendi üzerinde yer alan bir barkod ile uygulanır, ambalaja gerek kalmazsa daha sağlıklı olur. Zira ambalajı çıkartılıp atılan bir sabit disk ile bu yöntemle doğrulama yapılması mümkün değil.

En son çare firmanın kendi sitesindeki Garanti Doğrulama sayfasına ürün üzerindeki kodları girebilirsiniz: Garanti Doğrulama İnternet Sayfası… Peki ürününüz sahte çıktığında ne yapabilirsiniz? Satın aldığınız yeri öncelikle bize Technopat Sosyal’de bir konu açıp fotoğrafı ve kanıtı ile birlikte bildirin ki diğer kullanıcılar öncelikle korunsun. Ardından satın aldığınız yere faturası ile birlikte iade edip durumu bildirin ve değiştirmelerini isteyin. Sorunla karşılaşırsanız hukuki haklarınız olduğunu unutmayın. Seagate, ya da diğer marka diskler için her türlü sorunuzu bize SSD, Flash ve Sabit Diskler ana bölümünde sorabilirsiniz.

Sizlerle birlikte bu videomuzda Seagate disklerin orijinal olup olmadığını nasıl kontrol edildiğini gördük. Yeni rehberlerde görüşmek üzere.