Anasayfa Makale Zenfone 2 Laser vs iPhone 6 – Odak Hızı ve Düşük Işık...

Zenfone 2 Laser vs iPhone 6 – Odak Hızı ve Düşük Işık Performansı

Zenfone 2 Laser vs iPhone 6 - Odak Hızı ve Düşük Işık Performansı
Zenfone 2 Laser vs iPhone 6 - Odak Hızı ve Düşük Işık Performansı

Bu karşılaştırma videomuzda lazer odak ve faz algılamalı odak teknolojilerini karşılaştırıyor, ayrıca düşük ışıkta kamera performanslarını değerlendiriyoruz.

Zenfone 2 Laser 750 TL’ye satılan bir Android, iPhone 6 ise 2699 TL’den başlayan bir iOS akıllı cep telefonu. Telefon alırken yanyana koyup kıyaslanan, acaba bu mu, yoksa bu mu diye kıyasladığımız modeller değil.

Peki neden ve neyi karşılaştırıyoruz?

iPhone 6

iPhone 6 özellikle güçlü kamerası ile pek çok akıllı telefon için yakalanması gereken bir kalite çıtası oluşturuyor. Renk dengesi ve kullanıcı tecrübesi açısından muazzam derecede başarılı olan bu telefonun detaylı incelemesini buradan izleyebilirsiniz: iPhone 6 İnceleme Videosu Özetle iPhone 6’yı çok iyi bir kamera performansı olduğu ve üst seviyede yer aldığı için kullanıyor. Bir de doğal olarak zaten hali hazırda kullandığımız bir telefon olduğu için.

Zenfone 2 Laser

ASUS’un Zenfone 2 Laser modeli ise Zenfone 5’in yerini almak üzere tasarlanmış, hesaplı ancak kamera özellikleri açısından oldukça farklılaştırılmış bir telefon. Detaylı incelemesinde görebileceğiniz üzere, donanım gücü olarak abisi olan Zenfone 2’den geride olsa da Laser odak teknolojisini çok beğendiğimiz ve hesaplı bir telefon arayanlara tavsiye ettiğimiz bir model: Zenfone 2 Laser İnceleme Videosu Neden bu telefonu karşılaştırıyoruz? Zira 1000 TL altında lazer odak sunan ve karşılaştırmayı ilgi çekici hale getiren bir model olduğu için kullanıyoruz. 2000 TL üzerinde lazer odak bulmak zaten şaşırtıcı değil.

Zenfone 2 Laser vs iPhone 6 – Odak Hızı ve Düşük Işık Performansı Testinin Amacı

Bu videonun amacı özellikle lazer odak teknolojisi ile faz algılamalı odak teknolojisinin hızını karşılaştırmak. Farklı modellerde teknolojiler farklı şekilde uygulanabilir ancak teknik özellikler tablosuna bakan kullanıcıların faz algılamalı oto odaklama ile, lazer oto odaklama terimlerini gördüklerinde daha iyi bilgi ve fikir sahibi olmalarını sağlamak.

Doğal olarak önce aydınlıkta, daha sonra karanlıkta hem odak hızını karşılaştırıyoruz, hem de ardından düşük ışıkta çektiğimiz fotoğraflara bakıyoruz.

Sonuç ekonomik Android telefonları sevenleri mutlu edecek, iPhone 6 kullananları üzmeyecek. Yeni nesil lazer odaklama, faz algılamalı odak ile kıyaslanmayacak kadar hızlı odak alabiliyor. Ayrıca Zenfone 2 Laser’in kamerası düşük ışıkta hatta karanlıkta çok iyi fotoğraflar çekebiliyor. Bunun karşılığında fotoğrafın megapiksel değerini düşürüyor, baskıya uygun olmasa da internet için ziyadesiyle yeterli. iPhone 6 ise doğal olarak Zenfone 2’de bulunmayan video modlarını destekliyor. Düşük ışıkta o kadar parlak olmasa da görünebilir fotoğraflar çekebiliyor. Daha uzun sürse de yine de odaklanabiliyor.

Rekabetin ve telefonlardaki gelişimin doğal sonucu olarak Zenfone 2 Laser gibi modellerin kameralarının çok daha rekabetçi hale geldiğini görüyoruz. iPhone için de yeni modellerde lazer odak teknolojilerinin çok iyi bir alternatif olabileceğini anlıyoruz. Özellikle kamera odaklı karşılaştırma yapan kullanıcılar göz önüne alındığında ayrı ayrı karşılaştırılabilecek sayısız çekim modu, çekim ortamı ve elbette telefon modeli var. Bunlar arasında ilgimizi çeken ve genel anlamda karşılaştırma, değerlendirme birikimimizi zenginleştirecek farklı testleri sürdüreceğiz.

Sizler de video içerisinde çekimle ilgili ek detayları görebilirsiniz.