Anasayfa Haber OpenAI, Robot İsyanı’nı Önlemek İçin Çalışacak

OpenAI, Robot İsyanı’nı Önlemek İçin Çalışacak

Yeni kurulan OpenAI şirketi, kâr amacı gütmeden yapay zekanın insana faydalı olması için çalışacak.

Yapay zeka alanındaki çalışmalar katlanarak artmaya devam ediyor. Gelişmiş yapay zekanın önümüzdeki 20 yıl içinde hayatın her alanında karşımıza çıkacağı ön görülüyor. Üstelik bu örnekler o kadar gelişmiş olacak ki, büyük ihtimalle çoğumuz yapay zeka ile muhattap olduğumuzu bile anlamayacağız.

Ancak Elon Musk, Stephen Hawking ve Steve Wozniak gibi ünlü isimlerin başını çektiği büyük ve etkili bir grup insan bu konuya hayli şüpheyle yaklaşıyor. Bu grup geçtiğimiz aylarda imzaladıkları bir bildiriyi ABD devletine iletmiş, özellikle yapay zeka kontrolündeki silah sistemlerinin geliştirilmesine sınırlama getirilmesini istemişti.

Başını Elon Musk’ın çektiği bu grup sadece bu bildiriyle yetinmedi. Silikon Vadisi’nin önemli isimlerinden oluşan büyük bir grup, OpenAI adını verdikleri kâr amacı gütmeyen bir şirket kurmuş bulunuyor. Bu şirketin amacı, yapay zekanın geliştirilmesinde kılavuz bir rol oynamak. Bu sayede yapay zekanın insanlığın felaketine yol açmasını önlemeyi, aksine insanlığın hizmetinde kalmasını garantilemeyi amaçlıyorlar.