Anasayfa Haber Apple’da 2016 Değişimleri

Apple’da 2016 Değişimleri

Apple yönetiminde yenilikler var, peki Apple 2016’da neler yapacak? İşte donanım, yazılım, tedarik ve reklam alanında Apple’ın 2016 yönetim kadrosu…

Apple CEO’su Tim Cook yaptığı açıklamada şirketin 2016 yılındaki yönetim ekibini duyurdu. Bazı isimler yıllardır zaten yaptığı işi yapmaya devam edecek, ancak bazı alanlarda önemli değişiklikler yaşanacak.

Apple yeni COO’sunu olarak Jeff Williams’ı duyurdu. Ayrıca Johny Srouji Apple’ın yönetici takımına donanım teknolojilerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak katıldı. Cook konuşmasında özellikle Jeff Williams ve Johny Srouji‘yi ön plana çıkarttı. Johny Srouji’nin takımı yeni silikon tasarımları konusunda 2016 yılının ve ötesinin donanımlarından sorumlu olarak kritik bir işi ele alıyor. Johny Srouji geçtiğimiz 7 yılda Apple’da donanım teknolojileri başkan yardımcılığını sürdürdü. Pek çok yeni yonga, batarya, özel işlemci, depolama kontrolcüsü, algılayıcı ve ek yongalar konusunda çalıştı. 2008’de katıldığında ilk Apple tasarımı SoC olan Apple A4‘ün geliştirilmesini yönetti.

Jeff Williams, Apple’da yeni bir isim değil. Kendisi 1998’de Apple’a katıldı ve 2004’te operasyonlar başkan yardımcısı oldu. 2010 yılından bu yana Apple’ın bütün tedarik zincirini, hizmet ve destek ağını kontrol ediyor. iPhone’un piyasaya çıkmasında önemli rol oynayan Apple yetkilileri arasında yer alan Jeff Williams bütün bunlara ilaveten Apple Watch‘ın geliştirme sürecini de kontrol ediyor. Kendisi bu pozisyon ile artık CEO’luğa da hazırlanıyor olabilir, zira daha önce Tim Cook da COO görevini yürütmüştü.

Açıklamaya baktığımızda özellikle App Store üzerine yapılacak yenilikler bekleyebileceğimizi görüyoruz. Zira Apple’ın iOS ekosistemi gelirler içerisinde önemli bir yer tutuyor. Pek çok yazılım geliştirici App Store üzerinde Android pazarından çok daha büyük gelir elde ediyor. Bu da App Store üzerinde 2016 yılında gelebilecek yeniliklerin sadece kullanıcılar tarafından değil, geliştiriciler tarafından da ilgiyle takip edileceğini gösteriyor. Dünya çapında pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller ile artık bütün Apple platformları üzerinde App Store’un yönetimini ele alıyor.

Duyurulan isimler arasında Tor Myhren de yer alıyor, reklam ve pazarlama iletişimi alanında bayrağı kendisi devralıyor. 2016’da göreceğimiz Apple reklamlarında artık aklımıza onun adı gelebilir. Kendisi daha önce Grey’de yer alıyordu. Apple’a geçmeden önce Grey Group New York başkanı olan Tor Myhren daha önce yönettiği reklam çalışmaları ile ajansına pek çok ödül kazandırmıştı. Etkileşimli reklamlardan kutu tasarımlarına pek çok alanda kendisi sorumlu olacak. Bu aslında büyük bir dönüşüm zira 18 yıldır grafik tasarım ve pazarlama iletişiminden sorumlu olan Hiroki Asai emekli oluyor. Kutu tasarımlarında büyük bir değişiklik olma ihtimali var.

Özetle Apple’ın silikon, algılayıcı ve donanım geliştirmesinin kalbinde yer alan teknolojiler, özellikle mobil teknolojiler istikrarlı bir şekilde devam edecek. Aynı şekilde tedarik, servis ve diğer kritik önem arzeden hizmetler de güvenli ellerde yola devam ediyor. App Store’da, yazılım ekosisteminde bazı yenilikler bekleyebiliriz. Reklamlar, ürün kutusu tasarımları alanında ise Apple kökten bir değişim de yaşayabilir, Tor Myhren işi devraldığı Hiroki Asai’nin çizgisini de devam ettirebilir. 2016’da en büyük değişimi bu alanda görmemiz mümkün.