Anasayfa İş Samsung Gear S2 İncelemesi

Samsung Gear S2 İncelemesi

Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi

Samsung Gear S2 inceleme videomuzda yuvarlak kadranlı akıllı saatin bütün detaylarına yakından bakıyoruz…

Samsung akıllı saat geliştirme sürecinde Gear S2 modeli ile birlikte klasik saat formuna yöneliyor. Ergonomik açıdan alışık olduğumuz yuvarlak kadran ve saat kayışları, üç farklı modelde karşımıza çıkıyor. Gear S2, Gear S2 Classic ve Gear S2 3G modelleri.

İnceleme videomuzda Gear S2 modeline yakından bakarken Gear S2 Classic ve 3G modelleri ile olan farkları da belirtiyoruz.

Gear S2 akıllı saati ilk olarak IFA 2015’te Berlin’de görmüş ve sizler için bir ön inceleme videosu hazırlamıştık. Gear S2 Ön İnceleme videomuzu burada görebilirsiniz.

Ardından inceleme öncesinde Gear S2 Kutudan Çıkıyor videomuzda akıllı saatin kutu içeriğine ve tasarımına bakmıştık. Geçen süre zarfında kullanıp test ettiğimiz Gear S2 ile ilgili bütün detayları şimdi inceleme videomuzda sizlerle paylaşıyoruz. İyi seyirler dileriz…

  • 00:10 – Samsung Galaxy ailesinin yeni akıllı saati Gear S2 tasarım olarak daha önceki modellerden ayrılıyor. İncelediğimiz modelin kodu SM-R720.

Daha önceki Gear modelleri:

Samsung Galaxy Gear İncelemesi

Samsung Gear S İncelemesi

Samsung Gear Fit İncelemesi

  • 00:52 – Kablosuz şarj standı ile birlikte geliyor.
  • 01:27 – Yuvarlak kadrana yakından bakıyoruz.
  • 01:52 – Alışıldık saat formu ile ergonomik.
  • 02:15 – Çevrilebilen kadran analog bir kontrol hissi sağlıyor. Tanıdık bir his ve geri bildirim var.
  • 02.33 – Gear S2’nin sağ kısmında iki adet tuş mevcut. Geri ve ana ekran tuşları.
  • 02:45 – Akıllı saatler telefon ile birlikte kullanım için tasarlanıyor. Bazı işlevleri üzerine alan akıllı saat, erişim hızı ve kolaylığı sağlıyor.
  • 03:16 – Gear S2’nin sol kısmında herhangi bir tuş ya da bağlantı bulunmuyor.
  • 03:25 – Gear S2, Gear S2 Classic ve Gear S2 3G modellerinin farkları.

3G sürüm Türkiye’de satılmıyor. Peki yurtdışından getirsek Türkiye’de kullanabilir miyiz?

Cevap hayır, eSIM yani Embedded SIM Türkiye’de mevcut değil. Bu teknoloji gelirse o zaman kullanılabilir ve SIM kart değiştirmeden operatör değiştirmek mümkün olur. Bu bağlamda telefondan bağımsız kullanım sadece WiFi olan yerler ile kısıtlı. Yani Gear S2 bir akıllı telefon alternatifi değil, tamamlayısı rolünde.

Samsung telefon ile kullanmak zorunlu mu?

Samsung böyle bir zorunluluk getirmemiş, istediğiniz marka telefon ile kullanabilirsiniz. Tek şart Android işletim sistemi kullanılması ve işletim sisteminin Android 4.4 sürümü ya da daha güncel olması.

  • 04:45 – Teknik özellikler, bağlantı seçenekleri.
  • 05:20 – Gear S2’nin altına bakıyoruz.

Nabız ölçerin yer altığı alt kısımda saatin üzerinde olduğu gibi Gorilla Glass 3 kırılma ve çizilmeye dayanıklı cam kullanılmış.

Paslanmaz çelik gövde ve Gear S2 modelinde kauçuk kayışlar mevcut. Ayrıca IP68 su ve toz geçirmezlik sertifikası ile spor için uygun. Yüzmek için tasarlanmamış ancak her türlü spor dalında oluşabilecek kir ve neme karşı dayanıklı.

  • 06:25 – Saat kayışlarının değiştirilmesi.

Gear S2’nin akyışlarını klipli yapı ile kolayca değiştirmek mümkün. Ancak Gear S2 Classic’te klasik saatlerdeki gibi bir kayış mekanizması var. Değiştirme şekli farklı, kayışlar ise deri.

  • 07:15 – Kısa ve uzun kayışlar mevcut.

Gear S2 Unisex olarak tabir edilen, erkek ve kadın ayrımı olmadan spor bir anlayış ile tasarlanmış.

  • 07:20 – Gear S2 Classic klasik kıyafetlere daha uygun bir akşam aksesuarı olarak tasarlanmış. Kadran kenarları, kayışlar ve renkleri farklı.
  • 08:00 – Super AMOLED ekrana bakıyoruz.

Ekran güçlü renklere sahip, canlı bir panel, Super AMOLED panel kullanıyor. 360 piksele 360 piksel tam daire şeklindeki bu ekranda 302 PPI piksel yoğunluğu var. Ekran çapı 1.2 inç.

  • 08:10 – Farklı kadran tasarımlarına bakıyoruz.

Gear Manager ile ya da ekrana parmağınızı basılı tutarak kadran görselini değiştirebiliyorsunuz. Bu sabit bir görsel olabildiği gibi animasyon da olabiliyor.

  • 09:30 – Ekranda sarı bir nokta varsa bildirim var demektir.
  • 09:55 – Parlaklık ayarı ve daha fazlası.

Yazı boyutu, yazı tipi, ekrandaki Widget yani araçlar ayarlanabiliyor. Kullanıcı arayüzü dairesel tasarım ile hem özgün, hem de kullanımı kolay olmuş.

  • 10:45 – Gear S2’nin koldaki duruşuna bakıyoruz.
  • 10:55 – Burada uzun kayışlı halini görüyorsunuz.
  • 11:05 – Tizen işletim sistemi nasıl?

Berlin’deki deneyimden bu yana düşüncemiz değişmedi: Tizen özellikle akıllı kol saatlerinde şu an için en hızlısı. Akıcı ve yüksek performanslı bu işletim sistemi şu an uygulama ekosistem gücü açısından iOS ya da Android Wear ile denk. Zira her ekosistemde özel saat uygulamaları pazarı şu an oldukça dar ve yeni yeni gelişiyor.

Tizen’de diğer sevdiğimiz yan, bu yuvarlak ekrana özgü kullanılan kullanıcı arayüzü oldu. Donanımsal ve dokunmatik kontroller çok rahat.

Tizen işletim sistemi Linux temelli ve açık kaynak.

  • 11:50 – 4 GB depolama alanının sadece 1.9 GB’ı kullanılabiliyor.
  • 11:55 – Knox yani güvenlik desteği var.

Kurumsal kullanım alanlarında Knox oldukça yararlı olacak. Çalışanların akıllı saat takmasının yararlı olabileceği, verimliliği arttırabileceği alanlar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Son kullanıcı için ise ilerleyen dönemde kol saati ile ödeme gibi teknolojilerin yaygınlaşması mümkün.

  • 12:03 – Geliştirici seçenekleri yok ancak Log Dump var.

Log Dump ile döküm alabilirsiniz. Ayrıca Tizen geliştirici uygulamaları Samsung tarafından ücretsiz olarak sunuluyor.

  • 13:17 – Aktivite takibi yapıp bunu görsel olarak bize semboller ile sunan ya da nabzımızı kap ile gösteren ana ekranlar var.

Galaxy Gear 2 ile e-posta okuyabiliyor, Bluetooth kulaklık takarak müzik dinleyebiliyor, telefon konuşması yapabiliyor ve SMS dahi okuyup gönderebiliyoruz. Bunları yapmak için telefonumuz ile Bluetooth bağlantısı olması gerekiyor. Gear S2’nin 3G sürümü bunları tek başına yapabilse de başta belirttiğimiz gibi ülkemizde eSIM teknolojisi henüz desteklenmiyor.

  • 14:40 – Uygulamalar ve uygulama arayüzüne bakıyoruz.

Uygulamalar arasında geçişte sona geldiğimizde titreşim motoru bize bir fiziksel geri bildirimde bulunuyor.

  • 16:15 – Sensörler ve sağlık özellikleri.

Spor yaparken ya da dinlenirken takip ederek, nabzımızı ölçerek ve bunu seçtiğimiz uygulamalar ile paylaşarak spor koçu olarak saatimizi kullanabiliyoruz.

  • 17:43 – Su ve kahve takip aracı.

Çok mu çay kahve içtiğinizi düşünüyorsunuz? Ya da çok mu az su içiyorsunuz? İşte buradan içtikçe ekleyerek takip edebilirsiniz.

  • 17:50 – Ekran kolunuzu kaldırınca otomatik açılıyor.

Alternatif olarak yandaki tuş ile de ekranı açabilirsiniz. Elinizi üzerine kapadığınızda ise ekran kapanıyor. Hiçbir şey yapmazsanız belirlenen zaman aşımında ekranı kapatabiliyor ya da şart koşarsanız devamlı açık kalabiliyor. Normal kullanımda iki gün şarj etmeden kullanmak mümkün. Ancak hem şarj çok kolay, hem de cihaz çok güç tüketmiyor, zira 250 mAh bir batarya yeterli geliyor.

  • 18:20 – Gear Manager uygulamasına bakıyoruz.

Ücretli ya da ücretsiz saat yüzleri, uygulamalar bulunuyor. Oyun, golf asistanı, navigasyon gibi uygulamalar mevcut.

  • 19:19 – Saat arayüzü indirip kuruyoruz.
  • 20:55 – Here for Gear ile telefonda navigasyon yaparken, yol tarif komutlarını kol saatimizde görebiliyoruz.
  • 21:40 – Hesap makinesi.
  • 21:50 – Gear S2’nin klavyesine bakıyoruz, SMS yazmak, hazır şablon mesajlar ve yazarken otomatik tamamlama özellikleri.
  • 23:02 – Kablosuz şarj cihazına bakıyoruz.
  • 23:15 – Sonuç değerlendirme.
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi
Samsung Gear S2 İncelemesi

Sonuçta Gear S2 hem tasarım, hem işlev açısından oldukça zengin bir akıllı saat. Tizen işletim sisteminin yüksek performansı, klasik formda ergonomik rahatlığı ve yenilikçi kullanıcı arabirimi, arayüzü ikilisi ile çok başarılı.

Daha önceki modellerde gördüğümüz kamera gibi özellikler Gear S2’de yer almıyot. Elbette kare ya da kavisli ekranlı modelleri tercih edenler de olacaktır. Bu kol saatlerinin oldukça kişisel bir eşya olması sebebiyle gayet doğal bir durum. Hiçbir model evrensel olarak bütün kullanıcıları kapsayamaz.

Örneğin incelediğimiz Gear S2 spor giyim için son derece uygun ancak daha resmi giyim için Gear S2 Classic ve klasik mekanik kol saatleri tarz olarak çok daha uygun seçenekler.

Gear S2’de tasarım, mühendislik, işlevsellik ve kullanıcı deneyimi açısından yaşanan gelişme muazzam. Yenilikçi kontrol mekanizması, kullanıcı arayüzü ve uygulamaları ile Editör’ün Seçimi ödülünü hakediyor.

Editörün Seçimi