Anasayfa Haber Toshiba Büyük Sıkıntı Geçiriyor

Toshiba Büyük Sıkıntı Geçiriyor

Yolsuzluk skandalının ardından CEO’su istifa eden Japon teknoloji şirketini çok daha sıkıntılı günler bekliyor.

Toshiba’nın sıkıntıları, yönetimin muhasebe defterlerinde kalem oynattığının ortaya çıkmasıyla başladı. Şirketin kârlılığını gerçekte olandan 1,2 milyar dolar daha fazla gösteren yönetim, Toshiba markası için çok daha zor günlerin başlamasına sebep oldu.

Skandalın patlamasının ardından şirketin başkanı ve CEO’su Hisao Tanaka’nın istifa etmesi durumu kurtarmaya yetmeyecek gibi görünüyor. Japon teknoloji devinin çok büyük bir cezaya çarptırılacağı ve mali yılı 4,5 milyar dolar zararla kapatacağı tahmin ediliyor.

Toshiba bu mali sarsıntıdan kurtulabilmek için “yeniden yapılanma” adı altında çok ciddi bir küçülmeye gitme kararı aldı. Bu kapsamda şirketin ağırlıklı olarak tüketici elektroniği alanında çalışan 7,800 kişiyi işten çıkarması söz konusu. Ayrıca şirketin belirli sektörlerden tamamen çekilmesi de gündeme gelmiş.

Sağlık sektöründe önemli yatırımları bulunan Toshiba’nın, bunları elden çıkarmaya karar verdiği açıklandı. Ayrıca bilgisayar üretiminden de tamamen çıkmayı planladıkları bildiriliyor. Televizyon gibi bazı ürünleri ise Japonya dışında satmayı bırakacakları söyleniyor. Toshiba’nın Japonya dışındaki varlığının isim hakkını kiralamaktan ibaret hale dönüşeceği tahmin ediliyor.