Anasayfa Haber AMD İşlemcileri Samsung Üretebilir

AMD İşlemcileri Samsung Üretebilir

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, AMD’nin 2016 yılında çıkaracağı işlemciler Samsung fırınlarında pişebilir.

Güney Kore basınında çıkan haberlere göre, AMD’nin 2016 yılında çıkarmaya hazırlandığı yeni nesil işlemcilerin üretimlerinde Samsung önemli bir rol oynayabilir. Samsung geçtiğimiz dönemde işlemci üretimine büyük yatırım yapmış ve yeni tesisler kurmaya başlamıştı. Kendi işlemci ihtiyacını kendi üretimiyle karşılamayı hedefleyen şirketin, kâr edebilmek için dışarıya da üretimde bulunması gerekiyor.

Bu yüzden de şirketin büyük üretim yaptıracak iş ortaklarına ihtiyacı var. Ancak bu tür iş ortaklarının sayısı çok fazla değil ve sık sık üretici değiştirmiyorlar. AMD ise uzun zamandır TSMC ile olan iş ortaklığına son vermek üzere ve yeni nesil işlemcilerini uygun fiyatla üretecek birilerini arıyor.

AMD’nin gelecek yıl çıkaracağı yeni işlemciler ve grafik işlemcilerinin bir kısmının GlobalFoundries tarafından üretileceği biliniyor. Ancak üretimin önemli bir kısmının da Samsung tarafından, yeni 14 nm teknolojileri kullanılarak yapılacağı iddia ediliyor. AMD’nin Zen mimarisi ana işlemcilerinin üretimini GlobalFoundries, Greenland ailesi yeni nesil grafik işlemcilerinin üretimini ise Samsung tesislerinde yaptırılacağı iddia ediliyor. Haberlere göre üretime 2016 yılının ikinci çeyreğinde başlanması planlanıyor.