Anasayfa Haber Huawei, Kendi Grafik İşlemcisini Üretecek

Huawei, Kendi Grafik İşlemcisini Üretecek

Çinli teknoloji devi Huawei’nin kendi GPU ve bellek çiplerini üreteceği iddia ediliyor.

Huawei, son yıllarda akıllı telefon ve tablet sektöründe varlığını hissettiren önemli oyunculardan biri. Bütçe dostu modelleriyle ön plana çıkan Çinli şirket, geçtiğimiz haftalarda kendi yonga seti Kirin 950’yi üretip piyasaya sürmüştü. Görünüşe göre Huawei, kendi ürettiği bileşenlerin listesini genişletmeyi planlıyor.

Kirin 950 her ne kadar Huawei üretimi olsa da, içinde Mali T880MP4 GPU’sunu kullanıyordu. Ortaya atılan iddialara göre Huawei, kendi yonga setinden sonra şimdi de kendi GPU’sunu ve bellek çiplerini üretmeyi planlıyor. Böylece gelecekte piyasaya sürülecek yonga setlerinde daha fazla Huawei etkisi görebiliriz.

GPU’nun yanı sıra Huawei’nin bellek çipleri konusunda da kendi başının çaresine bakmak istediği söyleniyor. İddialara göre Huawei, üzerinde kendi damgası olan bellek çipleri için sektörün önemli üreticileri SK Hynix, Samsung ve Micron Technology ile temasa geçmiş.

Eğer Huawei bu hedefine ulaşırsa; KirinOS, Kirin yonga seti, GPU ve bellek çipleriyle birlikte tamamen kendi kendine yetebilen bir şirket olma yolunda önemli bir başarı elde edecek.