Anasayfa Haber Oculus Rift CV1 Hiç Ucuz Olmayacak

Oculus Rift CV1 Hiç Ucuz Olmayacak

Bizzat Oculus’un kurucusu Palmer Luckey tarafından atılan Twitter mesajları, CV1 modelinin ucuz olmayacağını ortaya koydu.

Sanal gerçeklik gözlükleri 2016 yılının en çok konuşulan konularından biri olacak. Başta Oculus Rift CV1 ve HTC Vive olmak üzere pek çok VR gözlüğün yılın ilk çeyreğinden itibaren pazar payı için mücadele etmesi bekleniyor. Şüphesiz bu mücadelede en önemli unsurlardan biri de fiyat olacak.

Henüz hiçbir marka kesin bir fiyat açıklamış değil. Ancak piyasada bu cihazların tutunabilmesi için ne fiyatla satışa çıkmaları gerektiğine dair spekülasyonlar sürüyor. Çoğu uzmanın fikri VR cihazlarının satabilmesi için 300-350 dolar civarında olması gerektiği yönünde. Ancak bunun gerçekleşme ihtimali pek yüksek görünmüyor.

Oculus’un kurucusu ve yöneticisi Palmer Luckey tarafından atılan Twitter mesajları da bu yöndeydi. Luckey özetle Oculus Rift CV1 cihazının piyasada türünün ilk örneği olacağını, bu yüzden de her yeni teknoloji gibi fiyatının pek ucuz olmayacağını söyledi. Luckey bu cihazların üretim maliyetlerinin şimdilik yüksek olduğunu, bu yüzden maliyetine satmanın bile beklenen ucuzluğu getirmeyeceğini söyledi.

Bu açıklama CV1 modelinin 1,000 dolar ve belki de daha üstü fiyatla pazara çıkacağı yolundaki kanıları güçlendirdi. Tabii VR gözlükleri düzgün çalıştırabilmek için hayli güçlü bir bilgisayara, özellikle üst seviye bir ekran kartına da ihtiyaç olacağı unutulmamalı. Bu yüzden çoğu kullanıcının VR gözlüklerden uzun zaman uzak duracağını tahmin etmek güç olmayacaktır. Bu da VR pazarının ölü doğması anlamına gelebilir.