Anasayfa Haber AVM İçinde Kullanılan Elektrikli Kaykay Alev Aldı

AVM İçinde Kullanılan Elektrikli Kaykay Alev Aldı

Birbiri ardına patlama ve yangın haberleri gelen elektrikli kaykaylar, güvenliğin sorgulanmasına sebep oluyor. Son olarak Teksas’ta Deerbrook Mall alışveriş merkezinde elektrikli kaykay alev aldı. 

Kısa sürede popüler hale gelen ve birçok farklı versiyonu çıkarılan elektrikli kaykaylar, çeşitli güvenlik sorunları içeriyorlar. Her ne kadar bu alanda birçok farklı marka olsa da, aslında hepsi aynı fabrikadan çıkıyor denilebilir. Son aylarda, dünyanın birçok farklı ülkesinde elektrikli kaykayların patladığına ve yangın çıkardığına yönelik haberler veriliyor. Son olarak benzer bir olay da Teksas’ta gerçekleşti.

Teksas’ta Deerbrook Mall alışveriş merkezinde bir elektrikli kaykay tutuştu. Kısa sürede yangın tüpüyle müdahale edildi ve yaralanan olmadı. Fakat, elektrikli kaykayların sürekli olarak patlama ve yangına sebebiyet verdiği haberlerinin gelmesiyle birlikte, birçok kişinin bu ürünlere uzak durmasına sebep olacak gibi görünüyor.

Elektrikli kaykaylar, şehir içerisinde kısa mesafelerde ulaşım amacıyla geliştiriliyor. Ancak elbette AVM’lerde ve benzer kapalı büyük mekanlarda da ulaşım için tercih edilebiliyor. Çıkan bu son patlama ve yangın haberleri sonrasında elbette bu ürünlerde güvenliğe yönelik soru işaretleri de oluşmaya başlıyor. Amerika ile beraber birkaç farklı ülke, geçtiğimiz günlerde bu tip ürünlerin halka açık bölgelerde kullanılmasını yasakladı.

https://www.youtube.com/watch?v=8TdpaOCet6g