Anasayfa Haber ARM, Giyilebilir Teknolojiler İçin Mali-470 Grafik Birimini Duyurdu

ARM, Giyilebilir Teknolojiler İçin Mali-470 Grafik Birimini Duyurdu

ARM, önümüzdeki yıllarda satışa çıkacak olan giyilebilir teknolojili cihazlarda aktif şekilde kullanılacak Mali-470 grafik birimini duyurdu. 

Samsung, kısa bir süre önce giyilebilir cihazlara yönelik olarak yeni işlemcisi Bio Processor’ün duyurusunu gerçekleştirmişti. Bunun akabinde benzer bir adım da ARM’dan geliyor. ARM da giyilebilir teknoloji ürünlerde kulanım amacıyla Mali-470 grafik biriminin duyurusunu gerçekleştirdi.

arm-mali-470

Tahmin edebileceğiniz üzere Mali-4xx’i temel alan Mali-470 grafik işlem birimi giyilebilir teknolojiler için tasarlandığından dolayı, daha çok enerji tasarrufu konusunda verim sağlıyor. Mali-400’e oranla %50 enerji tasarrufu sağlayacağı üzerinde duruluyor. Bu sayede, yonga setinin kullanıldığı giyilebilir cihazların şarj konusunda bir avantaj sağlayabileceği söylenebilir. OpenGL ES 2.0 ve Full HD (1920×1080 piksel) çözünürlük desteği de sunuluyor.

Öte yandan giyilebilir teknolojilere ek olarak, akıllı termostat benzeri ürünlerde de bu grafik biriminin kullanılabileceği tahmin ediliyor. 2016’nın sonlarına doğru çıkarılacak olan Mali-470’in bu bağlamda 2017’de satışa sunulacak giyilebilir cihazlarda sıkça karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.