Anasayfa Haber HTC, Akıllı Telefon Pazarından Çekilmeyecek

HTC, Akıllı Telefon Pazarından Çekilmeyecek

Adı telefon pazarından çekileceği haberleriyle sıkça anılmaya başlayan HTC, net bir açıklama yaparak bu pazardan çekilmeyeceklerini ifade etti.

HTC’nin, akıllı telefon pazarındaki payının azalması, şirketin bu pazardan çekilebileceği söylentilerine sebep oluyor. Her ne kadar şirket yönetiminden konuyla alakalı olarak zaman zaman açıklamalar gelse de, söylentiler pek durulmuyor.

Reuters, geçtiğimiz günlerde akıllı telefon pazarını baz alan ve analistlerin görüşlerine yer veren bir haber yayımladı. HTC gibi bazı şirketlerin pazarda %1’lik payı olmamasına rağmen yeni model çıkartmaya devam ettiği ve şirketlerin her geçen gün küçüldüğünü belirtti. Reuters, aynı haberinde bu firmalardan bazılarının önümüzdeki yıl içerisinde pazardan çekilebileceğini vurgulamıştı.

Bu doğrultuda şirketin CEO’su Cher Wang, ortaya atılan söylentilerden hayli sıkılmış olacak ki, net bir açıklama yaparak konuyu kapattı. HTC’nin akıllı telefon pazarında her zaman yeri olduğunu bildiren Wang, bu pazarın çok büyük olduğunu da bildirdi. Dolayısıyla HTC’nin de hiçbir zaman akıllı telefon piyasasından çekilmeyeceği ifade eden CEO, uygun fiyatlı modeller üzerine yatırım yaptıklarını belirtti.

Bu sene One A9 ile bir satış başarısı yakalanmış olsa da, kaybedilen pazar payını tek başına geri almaya yetmeyeceği de muhakkak. Dolayısıyla HTC gelecek sene yeni bir amiral gemisi model daha çıkartarak, 2016 yılında akıllı telefon pazarından daha yüksek bir pay elde etmeye çalışacak.