Anasayfa Haber Intel, Ascending Technologies’i Satın Aldı

Intel, Ascending Technologies’i Satın Aldı

Drone pazarına yönelik yatırımlar peşinde koşan Intel, drone teknolojileri üzerinde çalışan Ascending Technologies’i satın aldı. 

Drone’ların kullanım alanları her geçen gün artmaya devam ediyor. Havadan tanıtım amaçlı fotoğraf ve video çekimlerinin gerçekleştirilmesiyle tanınmayı başaran dronelar, aslında birçok farklı alanda aktif olarak kullanılıyor. Kargo taşımacılığından, arama – kurtarma işlemlerine ve hatta yangın söndürmeye kadar farklı işlerde kullanılan dronelar, gelecekte daha da farklı kullanım senaryolarıyla karşımıza çıkacak.

Dolayısıyla, birçok şirket drone üreticileriyle anlaşarak çeşitli yatırımlar yapıyor. Intel de drone sektöründe yönelik önemli yatırımlar yapıyor ve son olarak bünyesine kattığı Alman Ascending Technologies’le birlikte bu alanda daha da güçlenecek gibi görünüyor.

Şimdiye kadar AscTec şirketiyle önemli iş ortaklıklarına imza atan Intel, satın alma sonrasında 75 çalışanı da kendi bünyesine katmış olacak. Önümüzdeki süreçte Intel’in drone pazarına girip girmeyeceği belli değil. Ancak, bağımsız olarak drone teknolojileri üzerine önemli yatırımlar yapmaya devam edecekleri kesin.