Anasayfa Haber Gold Grubu Şirketleri, İflas Erteleme Talebinde Bulundu

Gold Grubu Şirketleri, İflas Erteleme Talebinde Bulundu

Gold Grubu, dört farklı şirketi için iflas erteleme talebinde bulundu. Mahkemenin verdiği kararla birlikte şirketlerin yönetimi kayyum denetimiyle yapılacak.

Gold (teknoloji marketleri), GSA (saat mağazaları), Metro Elektronik ve Trend Mağazacılık (Hizlial.com) gibi dört farklı şirketi bünyesinde barındıran Gold Grubu, iflas erteleme talebinde bulundu. Buna ilaveten en çok konuşulan konu Sanalpazar üzerindeki para akışının ne olacağı, Sanalpazar’ın iflas edip etmediği oldu.

2012 – 2014 yılları içerisinde 4.7 milyar TL ciro elde etmiş olan Gold Grubu, bundan böyle artık kayyum denetimiyle birlikte faaliyetlerini yürütecek. 4 Ocak’ta yapılan başvuruyla birlikte bu grupta yer alan dört şirketin de yüklü miktarda borcu olduğu için iflas erteleme başvurusunda bulunulduğu belirtildi. Toplamda 1000’e yakın kişinin çalıştığı bu şirketler grubuna kayyum atanacak ve faaliyetler bu şekilde yürütülmeye devam edilecek.

Gold Grubu tarafından yapılan başvuruda iflasın sebepleriyle ilgili olarak kurlardaki artış, siyasi belirsizlik ve elektronik eşyalardaki taksit sınırlandırmasına kadar birçok farklı madde listelendi. Ayrıca tüm bunlara ek olarak şirketlerin önemli miktarda borcu olduğunun da altı çizildi.

Başvurunun yapıldığı gün içinde mahkeme şirketler grubu için tedbir kararı aldı. Böylece 5 Ocak tarihinden itibaren şirkete bankalar üzerinden gelecek paralara bloke konulması engellendiği gibi icra takiplerine karşı koruma da alınmış oldu.

Bu konunun Technopat Sosyal’deki başlığına bağlantıdan ulaşabilirsiniz…