Anasayfa Haber Microsoft Band 2, Volvo Araçlara Uzaktan Kontrol Edebilecek

Microsoft Band 2, Volvo Araçlara Uzaktan Kontrol Edebilecek

Microsoft ve Volvo’nun ortaklaşa geliştirdiği teknolojiyle birlikte, Band 2 akıllı bileklikle Volvo araçları kontrol etmek mümkün hale geliyor.

CES 2016 fuarı, otomobil teknolojileri açısından büyük yenilikleri barındırıyor. Otomatik pilotlu sürücüsüz otomobiller, araç içerisine entegre edilmiş büyük ekranlı bilgi ve eğlence sistemleri fuar kapsamında ziyaretçilerin bu alanda sıkça karşısına çıkıyor. Microsoft ve Volvo da otomobil teknolojileri konusunda atılım yapan şirketler arasında yer alıyor. Microsoft’un Band 2 akıllı bilekliği, Volvo araçların uzaktan kontrol edilmesine imkan tanıyor.

Band 2, sesli komut aracılığıyla Volvo araçlarda uzaktan klimanın çalıştırılmasından, kapıların kilitlenmesi, korna çalınması ve navigasyon uygulamasının açılmasına kadar farklı birçok işlemleri gerçekleştirebiliyor. Volvo on Call olarak adlandırılan uygulama desteğiyle bu komutları araca aktaran akıllı bilekliğin 250 dolar fiyatla bahar aylarında kullanıma sunacağı belirtiliyor.

Akıllı bileklik, aynı zamanda bu ürünlerin standart olarak sunduğu özelliklerden de kullanıcıların yararlanmasını sağlıyor. Örneğin kalp atışı, adım sayma, ekran üzerinden e-posta ve takvim verilerine erişme gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. iOS, Android ve Windows Phone mobil işletim sistemleriyle birlikte aktif şekilde kullanılabilen Band 2’de birçok farklı sensör de yer alıyor.