Anasayfa Haber Nikon, İlk Aksiyon Kamerası KeyMission 360’ı Tanıttı

Nikon, İlk Aksiyon Kamerası KeyMission 360’ı Tanıttı

Nikon, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2016 fuarında ziyaretçilerin karşısına ilk aksiyon kamerası KeyMission 360 ile çıktı.

Japonya merkezli Nikon, fuar kapsamında KeyMission 360 adını verdiği aksiyon kamerasını duyurdu. Nikon’un bu attığı adımla gelecekte aksiyon kamerası alanında da önemli katkılar sağlayacağı aşikar.

KeyMission 360’ın en can alıcı ve dikkat çekici özelliği 360 derecelik video kaydına destek veriyor olması. Kameranın hem ön, hem de arka kısmında yer alan geniş açı lenslerle birlikte bu 360 derece çekim gerçekleşiyor. Böylece 4K video kaydı yapılabildiği gibi, aynı zamanda fotoğraf çekimi de gerçekleştirilebiliyor.

Görüntü sabitleme teknolojileri sayesinde de video çekimi sırasında oluşabilecek titreşimler en aza indirgenmiş oluyor. Ayrıca aksiyon kameralarında artık standart halini alan su geçirmezlik ve fiziki zorluklara (2 metreye kadar düşmeye) karşı da dayanıklı olarak geliştirilen KeyMission 360’ın özellikle sanal gerçeklik konusunda içerik üretmek isteyenler için fayda sağlayacağı belirtiliyor.

Nikon-KeyMission-360-1

Wi-Fi, NFC ve Bluetooth kablosuz bağlantı teknolojilerinin yer verildiği aksiyon kamerası ayrıca mobil uygulama desteği de sunuyor. Böylece akıllı telefon ve tabletlerle bağlantı kurulup, içerikler görüntülenebiliyor. İlkbaharda satışa çıkması beklenen aksiyon kamerasının fiyatına dair herhangi bir bilgi yok.